Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Κάλεσμα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ

Ανεβάζω επειγόντως ένα κάλεσμα διαμαρτυρίας για τα τραγικά γεγονότα στο θαλάσσιο χώρο γύρω από τη Γάζα.

Γιώργος Αιμ. Σκιάνης

Το τρομοκρατικό σιωνιστικό κράτος πρέπει να πληρώσει για το νέο έγκλημα του
ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7:00 ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Ο στρατός κατοχής του τρομοκρατικού σιωνιστικού κράτους έπνιξε στο αίμα το Στόλο της Ελευθερίας. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των νεκρών και των τραυματιών. Το βέβαιο είναι ότι ο στρατός κατοχής επιτέθηκε με πραγματικά πυρά στα διεθνή ύδατα εναντίον των άοπλων ακτιβιστών του Στόλου της Ελευθερίας (ανάμεσα τους και οι Έλληνες σύντροφοι της Καμπάνιας Ένα Καράβι για τη Γάζα) . Πρόκειται για πράξη στυγνού κρατικού γκανκστερισμού και πειρατείαςπου επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά το φασιστικό και τρομοκρατικό χαρακτήρα του σιωνιστικού κράτους.
Βαρύτατες όμως είναι οι ευθύνες και της Ελληνικής κυβέρνησης, η οποία παρακολούθησε απαθής την πολεμική επίθεση εναντίον Ελλήνων πολιτών καθώς και τη στρατιωτική κατάληψη πλοίων που φέρουν την Ελληνική σημαία (πράγμα που ισοδυναμεί με κατοχή Ελληνικού εδάφους). Πολύ περισσότερο μάλιστα που την ώρα που σφαγιάζονται οι ακτιβιστές συνεχίζονται κανονικά οι κοινές ελληνοϊσραηλινές στρατιωτικές ασκήσεις.
Αυτήν την ώρα της οδύνης, οι σκέψεις μας βρίσκονται με τους αγωνιστές που εναπόθεσαν τις ζωές τους στο βωμό του δίκαιου αγώνα, αλλά και με αυτούς που βρίσκονται αιχμάλωτοι του στρατού κατοχής. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει κάθε ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος είναι να συμμετάσχει στη συγκέντρωση που καλεί η Καμπάνια Ένα Καράβι για τη Γάζα απόψε στις 7:00 μμ στην πρεσβεία του Ισραήλ (Κηφισίας και Κατεχάκη).

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων ακτιβιστών

Εδώ και τώρα διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το τρομοκρατικό σιωνιστικό κράτος

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!


Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα»
www.intifada. gr

2 σχόλια:

Άτακτος Λόγος είπε...

Η δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού κατά των πλοίων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα είναι, από κάθε άποψη, πρωτοφανές έγκλημα.
Το κάλεσμα σε διαδήλωση μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία είναι επιβεβλημένο.
Η απαίτηση προς την ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει - όπως έπραξε η Τουρκία -τον πρεσβευτή από το Τελ Αβίβ επίσης επιβεβλημένη. Και δυστυχώς τέτοια κριτική δε διατυπώνεται κατά της κυβέρνησης.
Το να απαιτείς από την ελληνική κυβέρνηση να αποστείλει στρατό κατά του Ισραήλ, είναι μάλλον υπερβολικό, αλλά μπορώ να το δεχτώ ως μέρος της συναισθηματικής φόρτισης της στιγμής.
Το να καταγγέλλεις όμως -ψευδώς - ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τα κοινά γυμνάσια με το Ισραήλ, ενώ από τις 8 το πρωί τα διεθνή μέσα μεταδίδουν ότι η Ελλάδα αποχώρησε από τα γυμνάσια αυτά, δημιουργεί πρόβλημα.

Γιάννης Χρυσοβέργης

Ανώνυμος είπε...

by the way, στο πλοίο "Σφενδόνη" επιβαίνει - ποιός άλλος; - ο φίλος μας ο Γιωργάκης ο Λιερός. Ας ευχηθούμε να είναι καλά...
Κ.Λ.