Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

O Παΐσιος, ο Μωάμεθ, η ελευθερία και η κρίση

Αναδημοσιεύω ένα κείμενο του Παύλου Αθανασόπουλου από την ιστοσελίδα ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ.

Γιάννης Χρυσοβέργης

 Ένας εισαγγελέας, καλό θα ήταν να ξέραμε το όνομά του, και ο κ. Σφακιανάκης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διέσυραν τη χώρα διεθνώς, εμφανίζοντάς την σαν το Πακιστάν ή το Ιράν της Ευρώπης. Και ενήργησαν έτσι υπακούοντας στα κελεύσματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, αναγορεύοντάς την σε ρυθμιστή του βαθμού των ελευθεριών που θα απολαμβάνουμε στην Ελλάδα. Διέταξαν τη σύλληψη 27χρονου που διατηρούσε σελίδα στο φέϊς μπουκ, που σατίριζε τον πατέρα Παΐσιο. Έναν προ καιρού θανόντα καλόγερο, τον οποίον ανέσυραν διάφοροι ακροδεξιοί κύκλοι και ακραίες παραθρησκευτικές οργανώσεις, που βάζουν στο στόμα του διάφορες απίθανες «προφητείες», με τις οποίες προωθούν μια σκοταδιστική και ακροδεξιά ιδεολογική ατζέντα.

Οι εν λόγω κύριοι των διωκτικών αρχών, για να καταστείλουν την ελευθερία της έκφρασης και να ικανοποιήσουν τη Χρυσή Αυγή, παραβίασαν ευθέως το νόμο. Και αυτό, επειδή το αδίκημα της βλασφημίας που επικαλούνται δεν στοιχειοθετείται, διότι απαιτεί δημόσια ύβρη προς τον θεό, και ο Παΐσιος μάλλον δεν είναι θεός. Όσο για την έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, ο Παΐσιος δεν είναι καν άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Επιπροσθέτως, το υποτιθέμενο αδίκημα που αποδίδεται στον κατηγορούμενο, είναι πταίσμα - και για πταίσματα δεν προβλέπεται άρση του απορρήτου της ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Τόση μεθόδευση παρανομίας, τη στιγμή που θα έπρεπε να διαθέτουν το χρόνο τους στην εξιχνίαση των σοβαρών οικονομικών εγκλημάτων. Πέραν βέβαια του γεγονότος ότι είναι απαράδεκτο σε ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα να υπάρχει διάταξη περί βλασφημίας, που αντίκειται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υφίσταται πια μόνο σε σκοταδιστικές μουσουλμανικές χώρες.

Όλα αυτά γίνονται μέσα σε ένα διεθνές πλαίσιο όπου ο ισλαμιστικός φονταμενταλισμός επιτίθεται κατά της ελευθερίας της έκφρασης. Μέσα από δολοφονίες, εμπρησμούς, καταστροφές, τρομοκρατία, διαδηλώσεις, επιχειρούν να εκβιάσουν τη Δύση να αναστείλει την κορυφαία κατάκτησή της, την ελευθερία. Βέβαια, είναι σωστό ότι πρέπει να σεβόμαστε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των άλλων. Βέβαια, πρέπει να προωθούμε το διάλογο των θρησκειών και των πολιτισμών. Όμως και οι άλλοι πρέπει να καταλάβουν ότι στις Δημοκρατίες, η ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτη. Καθένας μπορεί να διαδίδει την άποψή του με το λόγο, τη γραφή, τις ταινίες, τη μουσική, το ίντερνετ, έστω και αν η άποψη αυτή είναι ανόητη, χωρίς να κινδυνεύει με διώξεις. Από την άποψη αυτή, ήταν μνημειώδης η ομιλία του Προέδρου Ομπάμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που έθεσε το θέμα στις σωστές του διαστάσεις.

Δυστυχώς, αυτός ο ισλαμοφασισμός έκανε την εμφάνισή του και στη χώρα μας, με τις βιαιότητες και τους βανδαλισμούς των ακραίων ισλαμιστών στην Ομόνοια. Χαρακτηριστικό της επικινδυνότητάς τους είναι το πανό που κρατούσε ο ισλαμιστής φιλοξενούμενος στη χώρα μας στην πορεία: «Δημοκρατία και Ελευθερία στον θάλαμο εκτέλεσης. Έρχεται το Ισλάμ». Είναι η πρώτη φορά που ο βίαιος ισλαμιστικός εξτρεμισμός κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας. Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί, δεδομένης της ύπαρξης δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων μεταναστών στη χώρα μας. Οι αρμόδιες αρχές της πολιτείας θα πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά τη δράση των ακραίων ισλαμιστών. Η βαθιά και πολυεπίπεδη κρίση που περνά η χώρα, δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για τη δημοκρατία. Τα σεξιστικά χουλιγκάνικα φασιστικά συνθήματα κατά του Φώτη Κουβέλη που φώναζαν στην πορεία οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ και η οικειοποίηση από βουλευτή της Χρυσής Αυγής του συνθήματος «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», δεν προμηνύουν τίποτα καλό. Ο ναζισμός της Χ.Α., ο ακροαριστερός τυχοδιωκτισμός, ο ισλαμοφασισμός, ο ορθόδοξος ταλιμπανισμός, μπορούν να εξελιχθούν σε μεγάλες απειλές. Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες. Τα αβάσταχτα μέτρα θα θέσουν σε δοκιμασία τις αντοχές μας και ως άτομα – θύματα της κρίσης και ως φορέων συγκεκριμένων πολιτικών απόψεων. Πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία, αντοχή και αποφασιστικότητα στο στόχο να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια στην Ευρώπη και να τη βάλουμε στο δρόμο της ανάκαμψης.

Το κυριότερο, δε, να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: