Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Αναδημοσιεύω μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση στην ομάδα ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ του facebook από το Γιώργο Προκοπάκη.

Γιάννης Χρυσοβέργης

 
'Εχετε ακούσει το ηθικό-φιλοσοφικό πρόβλημα με τους Μανδαρίνους; Συνοπτικά, πάει ως εξής:

Τι κάνεις αν ένας δικός σου άνθρωπος είναι ετοιμοθάνατος και σου δίνεται η ακόλουθη επιλογή:
1. Εξακολουθείς να το παλεύεις μπας και γίνει καλά.
2. Έχεις ένα κουμπί που αν το πατήσεις θα πεθάνουν 3.000 Μανδαρίνοι στην Κίνα, και ο άνθρωπός σου θα γίνει περδίκι.

Αυτήν ακριβώς την επιλογή είχε η τριανδρία Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης με τα μέτρα. Αποφάσισαν να πατήσουν το κουμπί. Με την πολλοστή φοροεπιδρομή των τελευταίων χρόνων, διαλύουν την οικονομία για να περισώσουν αυτό που οι ίδιοι θεωρούν πελατείες τους.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι είναι το 35% του δυναμικού. Οι περισσότεροι σε υπηρεσίες - που έχουν συρρικνωθεί ούτως ή άλλως. Απίθανη φορολόγηση ΚΑΙ προκαταβολή επομένου έτους, χωρίς αφορολόγητο όριο, χωρίς τίποτε. Τον πρώτο χρόνο εφαρμογής, φόρος και παρακράτηση κάπου 56%, κι από πάνω τα ασφαλιστικά τους. Η δαρβινική θεωρία σε εφαρμογή: να δούμε πώς θα επιζήσει ο πιο δυνατός!

Οι σαχλαμάρες των φίλων του λαού Βενιζέλου-Κουβέλη περί προοδευτικής φορολογίας και φορολόγησης υψηλών εισοδημάτων, πήγε περίπατο. Μείωση κλιμακίων (επιβαρύνονται τα χαμηλά εισοδήματα) και μείωση του ανώτατου κλιμακίου από 45% στο 35% (φοροελάφρυνση υψηλών εισοδημάτων).

Δηλαδή, η μικρομεσαία και μικρή επιχειρηματικότητα πληρώνει το μέγιστο ποσοστό της φοροεπιδρομής για να μεταφερθούν πόροι στα ψηλά εισοδήματα και να διατηρηθεί το μέγεθος του, αναποτελεσματικού ούτως ή άλλως, κράτους. Βέβαια, η φοροελάφρυνση των υψηλών εισοδημάτων αυτομάτως θα διοχετευθεί στην ανάπτυξη!!!

Κι αυτά με μια ανήθικη και σαδιστική επικοινωνιακή διαχείριση. "Δοκιμάζουν" τους συντελεστές στο 20-25% για να τσακίσουν στο 35%. Μιλάνε για τη σκληρή στάση της τρόικας, ενώ στην πραγματικότητα οι ίδιοι έχουν προαποφασίσει ποιούς θα διαλύσουν. Δυστυχώς είναι η πλειοψηφία.

Την ίδια στιγμή "ανακαλύπτουν" στις 27/9 (από τις 20/6 που έγιναν κυβέρνηση για να σώσουν τον τόπο) πως πρώτιστη προτεραιότητα είναι η εκταμίευση της δόσης!!! Ολόκληρης δε, αφού έχουν πει και κάνει όποια σαχλαμάρα μπορούσε να γίνει ή να ειπωθεί. Κι από πάνω ο φοβερός όρος: "θα ψηφίσουμε τα μέτρα μόνον εάν έχουμε εγγυήσεις πως θα καταβληθεί άμεσα και ολόκληρη η δόση". Το μόνο που ενδιαφέρει είναι να "πουλήσουν" επικοινωνιακά στο εσωτερικό των κομμάτων τους την καταδικαστική για την κοινωνία ψήφο τους. Απίστευτοι καιροσκόποι, φιλαλαϊκοί όμως, σκυλλεύουν μια διαλυμένη κοινωνία. Για τις προσωπικές ατζέντες τους. Στενά προσωπικές και του στενού τους περιγύρου - ούτε κάν των κομμάτων τους.

Έχει να ελπίζει σε κάτι η κοινωνία; Να τους γυρίσει τα μέτρα ο Τόμσεν. Τίποτε άλλο!

Τα χρυσά μου, είναι έτοιμοι πια για πολιτική διαπραγμάτευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: