Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΕΡΕΙΠΙΩΝ, ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΗΘΩΝ

Η, κατά παράβαση κάθε έννοιας Δικαίου, κάθε έννοιας σεβασμού στα προσωπικά δεδομένα και, κατ' επέκταση, κάθε έννοιας ανθρωπιάς, δημοσίευση των φωτογραφιών και των ονομάτων δώδεκα εκδιδομένων γυναικών, οι οποίες βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV, μόνο και μόνο για να μαζέψουν «μερικά ψηφαλάκια» δυο συγκεκριμένοι υπουργοί, είναι ένα ακόμα απεχθές δείγμα της εξαχρείωσης των πολιτικών ηθών στην Ελλάδα.

«Εντελώς συμπτωματικά», λίγες μονάχα ημέρες πριν τις εκλογές, η ΕΛΑΣ και το ΚΕΕΛΠΝΟ, άρχισαν να προβαίνουν σε μαζικές συλλήψεις εκδιδομένων γυναικών και να πραγματοποιούν ελέγχους για την κατάσταση της υγείας τους.
«Εντελώς συμπτωματικά», «ανακαλύφθηκαν» δεκάδες οίκων ανοχής χωρίς άδεια και εκατοντάδες εκδιδομένων γυναικών χωρίς πιστοποιητικό υγείας.
«Εντελώς συμπτωματικά», τόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης, πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛΑΣ, όσο και ο κ. Λοβέρδος, πολιτικός προϊστάμενος του ΚΕΕΛΠΝΟ, αντί να βασίσουν την προεκλογική τους εκστρατεία στο έργο που παρήγαγαν ως υπουργοί τα δυόμισι προηγούμενα χρόνια, ως όφειλαν, έχουν επιδοθεί σε μια χωρίς προηγούμενο εκστρατεία τρομοκράτησης των πολιτών αναζητώντας αποδιοπομπαίους τράγους. 
«Εντελώς συμπτωματικά» μια εβδομάδα πριν τιες εκλογές η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες δώδεκα εκδιδομένων γυναικών, οι οποίες όχι μόνο δεν διέθεταν βιβλιάριο υγείας, αλλά επιπλέον βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV. Στο όνομα της δημόσιας υγείας και του ελέγχου της εξάπλωσης των επιδημιών.
Στο όνομα της προστασίας του αγαθού της δημόσιας υγείας, παραβιάστηκε κάθε έννοια σεβασμού της προσωπικότητας και προστασίας προσωπικών δεδομένων. Δώδεκα ανθρώπινα ερείπια, τα περισσότερα με εμφανή σημάδια χρήσης ουσιών,  παραδόθηκαν στο διαδικτυακό κανιβαλισμό, προς τέρψιν και σωφρονισμό των «καλών οικογενειαρχών».
Δεν αξίζει τον κόπο να σταθούμε στο ότι οι ρέκτες του αγοραίου έρωτα οφείλουν να γνωρίζουν ότι αυτός εμπεριέχει κινδύνους και, άρα, οφείλουν να λαμβάνουν πολύ συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία του εαυτού τους, αλλά και των εκδιδομένων γυναικών.
Δεν αξίζει τον κόπο να απαντήσουμε στους φυσικούς αυτουργούς του ανοσιουργήματος ότι μπορούσαν κάλλιστα να περιγράψουν τους παράνομους οίκους ανοχής και τις πιάτσες των εκδιδομένων γυναικών που βρέθηκαν θετικές στον HIV, ζητώντας φυσικά από όσους σύχναζαν στα επίμαχα σημεία να σπεύσουν να εξεταστούν. 
Αν η πρωτοφανής αυτή προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είχε συμβεί στο Ιράν, στην Κίνα ή στη Βόρειο Κορέα, θα την είχαμε αποδώσει - και δικαίως - στην παντελή έλλειψη σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα από τα εν λόγω καθεστώτα.
Αν πάλι ήταν προϊόν του «ρεπορτάζ» κάποιων λαθρόβιων δημοσιογραφίσκων τρίτης διαλογής, σύσσωμη η πολιτική και πνευματική ηγεσία του τόπου θα είχε καταγγείλει - και δικαίως - τον κιτρινισμό των ΜΜΕ που θα είχαν διαπράξει την ασέβεια στην ανθρώπινη υπόσταση.
Δυστυχώς οι άνθρωποι που έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες αυτών των γυναικών ενήργησαν ακολουθώντας πιστά τις εντολές των πολιτικών τους προϊσταμένων. Οι οποίοι έδωσαν τις εντολές αυτές σε μια απέλπιδα προσπάθεια να είναι παρόντες στην επόμενη Βουλή. Γι αυτό και η καταψήφισή τους είναι το ελάχιστο καθήκον μας.

Γιάννης Χρυσοβέργης

Υ.Γ. 
  1.  Κι επειδή η χυδαιότητα συνοδεύεται πάντα κι από  γελοιότητα και ηλιθιότητα, βρέθηκε εισαγγελέας που απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στις δώδεκα γυναίκες για «διάδοση μεταδοτικής νόσου»
  2. Προς μεγαλη απογοήτευση του κ. Λοβέρδου, του κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και των πρώτων διδαξάντων κ. Καρατζαφέρη και κ. Μιχαλολιάκου οι εννέα από τις δώδεκα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία γυναίκες είναι 100% Ελληνίδες.
  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τα όσα καταμαρτυρείς στους δύο υπουργούς.
Να ξέρουμε όμως ότι τυπικά την άδεια για την διαπόμπευση την δίνει ο αρμόδιος εισαγγελέας και σ' αυτόν αξίζει η πρώτη κριτική. Αν δεν ήθελε αυτός...

Δυστυχώς ζούμε σε μια χυδαία ανδροκρατική κοινωνία, όπου ο πελάτης (άνδρας) δεν έχει καμιά ευθύνη και θεωρείται περίπου μαγκιά και καμάρι του που του σηκώθηκε και γουστάρει να γ****σει ενώ η πόρνη, νόμιμη ή παράνομη είναι απλά ο βόθρος που πετάμε τα λύμματα και μετά τον σκεπάζουμε για να μη μας βρομάει.
Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί Γιάννη μου, αυτοί είναι εικόνα μας...
Το πρόβλημα είναι βαθύτερο...
Κ.Λ.