Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΚΚΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ


Η αντιπάθειά μου προς το ΚΚΕ είναι γνωστή σε όλους. Η απέχθειά μου προς τις «ελαφρολαϊκές» πρακτικές 17Ν, που από την επαύριο των εκλογών υιοθέτησαν οι επαγγελματίες εργατοπατέρες του - με την έννοια ότι έχουν διακορεύσει την εργατική τάξη - επίσης.
Όμως τα αποψινά δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών με αηδίασαν σε βαθμό που με έκαναν μέχρι και συμπάθεια προς το ΚΚΕ να αισθανθώ (Είναι σοβαρό γιατρέ μου; Θα γίνω καλά;).
Αν πιστέψει κανείς τους κλαίοντες με μαύρο δάκρυ παρουσιαστές των δελτίων το «καθιερωμένο» μπλόκο μερικών δεκάδων εμμίσθων του ΠΑΜΕ στα επιβατηγά πλοία, λόγω της απεργίας της ΠΕΜΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού) προκάλεσε «τρισμεγίστην ζημίαν εις τον τουρισμόν, εις περίοδον κρίσιμον δια την εθνικήν οικονομίαν».
Καιρός είναι να υπάρξει και λίγη σοβαρότητα. Πολύ θα ήθελα η μοναδική βλαπτική για τον τουρισμό δραστηριότητα να ήταν ο περιφερόμενος θίασος του ΠΑΜΕ. Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Οι παθογένειες του ελληνικού τουρισμού είναι μυριάδες. Και γι αυτές οι, κατά τα λοιπά λαλίστατοι, παρουσιαστές των δελτίων των 20:00 δεν έχουν κουβέντα να πουν.

  • Σαν να μην ήταν πληγή για τον ελληνικό τουρισμό οι τύποι με το λερό σορτσάκι και την πλαστική σαγιονάρα, οι γνωστοί και ως ρουμλετάδες, που διπλαρώνουν τους επιβάτες των επιβατηγών πλοίων στα λιμάνια των ελληνικών νησιών, για να τους προτείνουν την ενοικίαση κάτι βρωμερών και τρισάθλιων καταλυμμάτων σε τιμές πεντάστερου ξενοδοχείου.
  • Σαν να μην ήταν πληγή για τον ελληνικό τουρισμό τα βρωμερά και τρισάθλια παραπήγματα, κατασκευασμένα - αυθαίρετα φυσικά - σε τσιμεντωμένες παραλίες, που σερβίρουν κάτι απίστευτα μικρές μερίδες εξ ίσου απίστευτα κακομαγειρεμένου φαγητού σε εξωφρενικές τιμές, κλέβοντας επιπλέον τους τουρίστες στο λογαριασμό.
  • Σαν να μην ήταν πληγή για τον ελληνικό τουρισμό τα σαπιοκάραβα που, με σκανδαλώδεις συμβάσεις, εξασφαλίζουν, μονοπωλιακά ή ολιγοπωλιακά, τις μεταφορές επιβατών στα νησιά του Αιγαίου, σε τιμές που καθιστούν το αεροπλάνο ανταγωνιστικό, και τα οποία ταξιδεύουν όποτε τους γουστάρει, χωρίς να αποζημιώνουν τους επιβάτες τους για την ταλαιπωρία που υφίστανται.
  • Σαν να μην ήταν πληγή για τον ελληνικό τουρισμό οι επιχειρηματίες που, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και με ελεγχόμενης διαφάνειας διαγωνισμούς, εκμεταλλεύονται τις καντίνες των αρχαιολογικών χώρων, χρεώνοντας ένα χυμό ή ένα καφέ σε τιμές Χίλτον.
  • Σαν να μην ήταν πληγή για τον ελληνικό τουρισμό οι αξιοσέβαστοι ξενοδόχοι, οι οποίοι, σε εποχή μείωσης των κρατήσεων κατά 20% και ενώ οι κύριοι ανταγωνιστές τους (Ισπανοί - Τούρκοι) μειώνουν δραστικά τις τιμές τους, προχώρησαν τον περασμένο μήνα σε αύξηση των τιμών κατά 16% κατά μέσον όρο.
Κακά τα ψέμματα. Δεν πονούν για τον ελληνικό τουρισμό οι παρουσιαστές των δελτίων των 20:00. Ούτε και τους τρομάζουν τα καραγκιοζηλίκια του ΚΚΕ. Οι απεργίες τους τρομάζουν. Οι οποίες, όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο συχνές και πιο ανεξέλεγκτες θα γίνονται. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Γιάννης Χρυσοβέργης

Δεν υπάρχουν σχόλια: