Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Να το πιστέψουμε;

Κάτω από άλλες συνθήκες θα έλεγα ότι δεν αξίζει να σχολιαστεί. Επειδή όμως μου το έστειλε ο φίλος μας Δ. Κατσ., λέω να το ανεβάσω με κάθε επιφύλαξη, αναφέροντας αμέσως παρακάτω και την πηγή στο διαδίκτυο.
Γιώργος Αιμ. Σκιάνης

http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_1632.html
Παραίτηση κυβερνητικού αξιωματούχου σε θέση κλειδί;
Ο Παπανδρέου προσέτρεξε στο ΔΝΤ, επειδή οι Ρώσοι ετοίμαζαν πακέτο βοήθειας 50 δις;"Επειδη θεωρω οτι δεν κρυβεις πραγματα,δεν εισαι διαπλεκομενος φιλε μου troktike ακου.Ειμαι κρατικος λειτουργος-αλλα συνηθως εμεις μιλουμε οταν μας διωχνουν απο τη θεση μας-και επειδη θελω να εχω τη συνηδειση μου ησυχη ως ενα βαθμα θα σου πω οτι η αποψη των περισσοτερων υπουργων και αλλων ειναι οτι ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ....παιζει ΚΑΘΑΡΑ και ΑΝΟΙΚΤΑ το παιχνιδι των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.βιαστηκε να προσφυγει στο μηχανισμο στηριξης της ΕΕ και ΔΝΤ επειδη στο τελος του μηνα θα ερχοταν προταση βοηθειας απο την ΡΩΣΙΑ υψους 50 δις ΕΥΡΩ με σταθερο επιτοκιο 4% για παντα και χωρις ανταλλαγματα.Επισης υπαρχει πακετο 60 δις απο την ΚΙΝΑ για επενδυσεις στην Ευρωπη και ενδιαφερον για εξαγοΡα του ΟΣΕ. Ελαβα μερος σε συζητησεις υψηλου επιπεδου και υπηρχε η διαπιστωση οτι με ορισμενες στοχευμενες κινησεις θα λυνοταν το οικονομικο προβλημα της ελλαδος,ομως η ισχυρη αντιδραση του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και της ομαδας του δεν αφηνε περιθωρια,ηταν σιγουρη η αιτηση βοηθειας.εγω θεωρω προδοσια και εγκλημα την αποφαση και σε λιγες μερες η παραιτηση μου θα κανει θορυβο.Τωρα ειμαι ανωνυμος αναγνωστης.Πιστευω να το αναρτησεις,αν οχι να εισαι καλα και να με θυμηθεις σε λιγες μερες.

3 σχόλια:

Άτακτος Λόγος είπε...

Θα ήμουν πρόθυμος να συζητήσω το θέμα αν δεν υπήρχε αυτή η περίεργη φράση: «δάνειο 50 δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς ανταλλάγματα».
Επειδή, κρίνοντας από τον τρόπο με τον οποίο η Ρωσία έχει μεταχειριστεί την Ουκρανία, αλλά και την αδελφή Λευκορωσία, όλες οι συμφωνίες που συνάπτει η Ρωσία του Πούτιν είναι λεόντειες.
Επειδή η μεταχείριση που επιφυλλάσσει στους εργαζόμενους η Κίνα είναι τέτοια που μόνο με τα ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης και τη ζωή των μαύρων στις φυτείες της Αμερικής πριν την κατάργηση της δουλείας μπορούν να συγκριθούν.
Επειδή οι ίδιοι που σήμερα παίζουν το σενάριο για - υπαρκτές ή ανύπαρκτες - προτάσεις της Κίνας να μας δανειοδοτήσει με 60 δισεκατομμύρια ευρώ, πριν λίγους μόλις μήνες πρωτοστατούσαν στις διαδηλώσεις κατά της εφαρμογής της, λεόντειας είναι η αλήθεια, συμφωνιας εκχώρηση του ΟΛΠ σε κινεζική εταιρεία.
Επειδή οι ίδιοι άνθρωποι, με την ίδια ιερή οργή, θα διαδηλώνουν κατά του ενδεχομένου εξαγοράς του ΟΣΕ από Κινέζους.
Για όλους αυτούς τους λόγους Γιώργο η εν λόγω ανάρτηση του ΤΡΩΚΤΙΚΟΥ είναι κατά τη γνώμη μου ανάξια σχολιασμού.
Θα μπορούσα να τη συζητήσω αν ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ - που σημαίνει ότι αρνείται να πάρει την ευθύνη των λόγων του - συντάκτης της ανάρτησης ήταν ΕΠΩΝΥΜΟΣ.
Αν μας έλεγε τι ανταλλάγματα μας ζητούν οι Ρώσοι και οι Κινέζοι για να μας χορηγήσουν τα δελεαστικά αυτά δάνεια.
Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Είναι κι αυτή μια μπούρδα σαν τα τραγούδια του 18ου αιώνα που περίμεναν «να 'ρθει ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι».
Τα παραμύθια είναι ωραία για να νανουρίζουν τα παιδιά. Σε μια εποχή που η μόνη εγρήγορση που βλέπουμε από τον ελληνικό λαό είναι οι ουρές στις θυρίδες των τραπεζών για να αποσύρουν τις μικρές ή μεγάλες καταθέσεις τους και να τις βάλουν κάτω από το μαξιλάρι τους, τέτοια νανουρίσματα είναι εξόχως επικίνδυνα.

Γιάννης Χρυσοβέργης

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ κι εγώ με το Γιάννη.
Πέραν των άλλων, το τροκτικό είναι παντελώς αναξιόπιστο...
Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη και Κώστα, επιτέψτε μου να διαφωνήσω - εν μέρη - με την άποψή σας. Δεν γνωρίζω εάν πράγματι οι Ρώσοι ήθελαν να μας δανείσουν χωρίς αναλλάγματα και μάλιστα με επιτόκιο 4%, κάτι τέτοιο είναι αλήθεια οτι ακούγεται ευτράπελο εάν σκεφτεί κανείς οτι η αλτρουιστική ΄συμπεριφορά τους , δεν συμβαδίζει με αυτή που μας έχουν δείξει στο περελθόν.
Οσο αφορά τους Κινέζους όμως, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φρόντισε αντι να καλλιεργήσει τις σχέσεις της μαζί της, να τις αποδομίσει εντελώς. Να σας θυμίσω λοιπόν οτι η Κίνα του σήμερα σφυρηλατεί στρατηγικές συνεργασίες με πολλές Αφρικανικές χώρες,όπως , η Νιγηρία , η Γκάνα,η Σενεγάλη,η Ρουάντα, το Σουδάν και πολλές άλλες, στις οποίες εκτός απο παροχή οικονομικής βοήθειας, κατασκευάζει υδραηλεκτρικά έργα , αυτοκινητόδρομους, σιδηροδρομικές γραμμές και πολλά άλλα έργα.
Θα συμμωνήσω φυσικά οτι τίποτε δεν κάνει ''για την ψυχή της μάνας της'' όμως, εκτός απο το όποιο όφελος μπορεί να να έχει, δεν καθιστά ανδρείκελα και εντεταλμένα όργανα τους κυβερνούντες των χωρών αυτών.
Μη μου πείτε λοιπόν οτι το ίδιο κάνει και το ΔΝΤ με τον ''υποτίθεται'' δικό μας Γιωργάκη.
Χαράλαμπος.