Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΟΤΑΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΖΩΗΣ...


Τα τελευταία χρόνια, όσοι περάσαμε από την Αριστερά - είτε αποστασιοποιηθήκαμε, είτε ζούμε και δρούμε ακόμη στις παρυφές της - γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της συνεχούς έκπτωσης των πολιτισμικών αξιών της και του ιδεολογικού της λόγου, σε σημείο ενστερνισμού ακροδεξιών στάσεων ζωής. Και δυστυχώς η έκπτωση αυτή δε συντελείται μονάχα από τους πυρομανείς της Πλατείας Εξαρχείων και τη Σέχτα Επαναστατών. Συμβάλλουν ουσιαστικά σε αυτήν και μέλη των κομμάτων της Κοινοβουλευτικής Αριστεράς. Κι αυτό είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί στην ελληνική κοινωνία.

Αφορμή για το σημείωμα αυτό μου έδωσε ένα e-mail που έλαβα από το φίλο και, για περισσότερο από μια δεκαετία, συναγωνιστή Νάσο Θεοδωρίδη, μέλος του ΣΥΝ. Παραλήπτης δεν ήμουν μόνο εγώ, αλλά ένας κατάλογος πολλών εκατοντάδων ανθρώπων, γι αυτό και το δημοσιοποιώ.
«ΜΠΡΑΒΟ στους κατοίκους του Αργοστολίου, που έδιωξαν το ΣΔΟΕ "κλωτσηδόν"...
Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται αυτό στην Κεφαλονιά.
Οι εισπρακτικοί μηχανισμοί δεν μαζεύουν χρήματα για το καλό μας, αλλά για τη διεφθαρμένη παγκόσμια τραπεζοκρατία..
Αυτή τη στιγμή κλείνουν τα ΤΕΙ, κλείνουν νοσοκομεία, κλείνουν τη ζωή μας, για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι. Κάτι τέτοιο δεν είναι ανεκτό.
Τα ψέματα τέλειωσαν.
Πάνω από 50 άτομα μαζεύτηκαν στο μαγαζί που πήγε η ΣΔΟΕ για έλεγχο, κι έγινε χαμός....Οι εφοριακοί βάλανε κάτω το κεφάλι και φύγανε..
Πίσσα και πούπουλα...».
Αυτό που δεν έγραφε το e-mail, αλλά το δημοσίευσε ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ της Πάτρας - χρειάζεται βέβαια επιβεβαίωση, λόγω της έξης ημών των δημοσιογράφων να «κάνουμε τα στοιχειά στιχάκια» όπως έλεγε ο Βολφ Μπίρμαν - είναι ότι οι «ηρωικοί» 50 έμποροι έδειραν ανηλεώς τους 3 υπαλλήλους του ΣΔΟΕ.
Αυτό που δε λαμβάνει υπ' όψιν του ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι ότι οι τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ πήγαν για να βεβαιώσουν φορολογικές παραβάσεις, κοινώς να αντιμετωπίσουν τη φοροδιαφυγή, την πάταξη της οποίας, κατά τα λεγόμενά τους, διακαώς επιθυμούν και αυτός και το κόμμα του και δικαίωςμ εγκαλούν την κυβέρνηση για την ύποπτη «ανικανότητά» της να την αντιμετωπίσει.
Αυτό που επίσης δε λαμβάνει υπ' όψιν του ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι ότι για να υπάρχουν αξιοπρεπή δημόσια σχολεία, για να υπάρχουν νοσοκομεία και κέντρα υγείας τα οποία θα φέρουν επάξια το όνομά τους, για να παίρνει ο εργαζόμενος, που δε φοροδιαφεύγει γι αυτό και δε μπορεί να πληρώσει ιδιώτες γιατρούς, ραντεβού με το γιατρό του ΙΚΑ σε δυο-τρεις ημέρες και όχι μετά από εβδομάδες ή μήνες, για να υπάρχουν δημόσιες συγκοινωνίες άξιες να φέρουν αυτό το όνομα, χρειάζονται δημόσια έσοδα. Κι ότι τα έσοδα αυτά πρέπει να τα εισπράττουν εφοριακοί.
Αυτό που επίσης αρνείται να λάβει υπ' όψιν του ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει επειδή - και το φαινόμενο πήρε μορφή επιδημίας επί κυβέρνησης Καραμανλή με την εσκεμμένη αποχή της από την είσπραξη φορολογικών εσόδων - μικροί και μεγάλοι ιδιοκτήτες μέσων παραγωγής, φοροδιαφεύγουν και εισφοροδιαφεύγουν ασύστολα.
Και βεβαίως αισθάνεται υπερήφανος για τη στήριξη μιας ακροδεξιάς (γιατί περιέχει άσκηση βίας) και αντικοινωνικής συμπεριφοράς.
Σε οποιαδήποτε άλλη γωνιά της Ευρώπης, τον κάθε Νάσο Θεοδωρίδη, μέλος Αριστερού κόμματος, που θα διατύπωνε δημόσια τέτοιες απόψεις θα τον είχε καλέσει για εξηγήσεις η επιτροπή δεοντολογίας του κόμματός του. Θα μπορούσε να παρατηρήσει επίσης κανείς ότι, εφ' όσον ο Νάσος Θεοδωρίδης δεν είναι επίσημος εκπρόσωπος του ΣΥΝ, δεν είναι σωστό να ψέγει κανείς το κόμμα για τις προσωπικές απόψεις ενός μέλους του. Δυστυχώς όμως οι απόψεις του Νάσου Θεοδωρίδη είναι, λίγο ακραίες πιθανόν, μιας τάσης που τείνει να γίνει κυρίαρχη στο πλαίσιο του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Κι η τάση αυτή συνίσταται στην υιοθέτηση κάθε αντικοινωνικού συντεχνιακού συμφέροντος, στο όνομα πάντα του αγώνα ενάντια στην πλουτοκρατία.
Έτσι, αντί να αντιπαραθέσει στους εκάστοτε κυβερνητικούς Μαυρογυαλούρους και στους τσιφλικάδες των κάμπων μια αριστερή προοδευτική πρόταση για τη γεωργική παραγωγή, υιοθέτησε το σύνθημα των δεύτερων «ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ».
Με την ίδια ευκολία υιοθέτησε τα συνθήματα των φορτηγατζήδων, που το περασμένο καλοκαίρι παρέλυσαν τη χώρα, κλείνοντας τους εθνικούς δρόμους με ελληνικές σημαίες και εικονίσματα, γιατί προσπάθησε η κυβέρνηση, χωρίς ιδιαίτερη ζέση δυστυχώς, να βάλει τέλος στα μικρά και μεγάλα καρτέλ των οδικών μεταφορών, αντί να μπει στον κόπο να διατυπώσει μια εναλλακτική, απέναντι και στους φορτηγατζήδες και στην κυβέρνηση. πρόταση.
Καταψήφισε, με διάφορες φούσκες ενυπωσιασμού περί προστασίας της μικρής ιδιοκτησίας, το νομοσχέδιο για τον περιορισμό της δόμησης στις προστατευόμενες περιοχές NATURA. Αγνοώντας προκλητικά το ότι όλα τα αδελφά κόμματα στην Ευρώπη έχουν πρωτοστατήσει στους αγώνες για την απαγόρευση της δόμησης έξω από τους οικισμούς.
Και, το χειρότερο όλων, συμπαρατάχθηκε με τη μαφία των οικοπεδοφάγων στην Κερατέα, οι οποίοι έφτασαν στην ένοπλη βία - από τις μολότοφ ως τα πολυβόλα η διαφορά είναι ποσοτική και όχι ποιοτική - για να εμποδίσουν την κατασκευή ενός ΧΥΤΑ - δε θα σταθώ στο ότι οι ΧΥΤΑ είναι παρωχημένοι, γιατί λίγες εκατοντάδες μέτρα από το σημείο που δεν ήθελαν να γίνει ο ΧΥΤΑ, για λόγους, τάχατες, προστασίας του παρακείμενου αρχαιολογικού χώρου, λειτουργεί η παράνομη χωματερή του πρώην Δήμου Κερατέας - εν ονόματι της αντίδρασης «στα σχέδια των εργολάβων». Δεν έχουν πει ούτε μια λέξη όμως τώρα που η ίδια μαφία τα έχει βρει με εργολάβο καύσης σκουπιδιών, που θέλει να κατασκευάσει μονάδα η οποία θα εισάγει, μέσω του λιμανιού του Λαυρίου και σκουπίδια από το εξωτερικό. Με ό,τι αυτό θα σημάνει για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της περιοχής, και όχι μόνο.
Όχι, οι απόψεις του Νάσου Θεοδωρίδη δεν είναι «ακραίες και γραφικές». Δυστυχώς συμπλέουν απόλυτα με τις απόψεις του κόμματός του. Κι είναι πραγματικά κρίμα, στον πολιτικό χώρο που, επί μισό και πλέον αιώνα, ήταν στην Ελλάδα ο φορέας κάθε νεωτεριστικής ιδέας, να διαπιστώνεται τέτοια πολιτισμική έκπτωση και τέοια σύμπλευση με αντικοινωνικές και ακροδεξιές συμπεριφορές.

Γιάννης Χρυσοβέργης

Υ.Γ. Άφησα ασχολίαστο το γεγονός ότι ο Νάσος Θεοδωρίδης, μολονότι αντιρρησίας συνείδησης, υπερασπίζεται με τόση ζέση την κτηνώδη βία, γιατί απλούστα οι άνθρωποι αλλάζουν. Κι όπως - και έχει συμβεί πολλες φορές - επαγγελματίες στρατιωτικοί αηδιάζουν και λιποτακτούν γιατί δεν αντέχουν να υπηρετούν άλλο την κτηνώδη βία, κι αυτό είναι σεβαστό από την Αριστερά, έτσι κι ένας αντιρρησίας συνείδησης έχει δικαίωμα να γίνει στρατόκαυλος.

35 σχόλια:

Ηδύλη είπε...

Γιάννη επειδή δεν σχολιάζω δεν σημαίνει ότι δεν σε παρακολουθώ.Χαίρομαι που μετά από τόσα χρόνια συγκλίνουν οι απόψεις μας. Προσυπογράφω...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ...εκεί φθάσαμε πια....

Μελίττα Γκουρτσογιάννη είπε...

Γιάννη χαίρομαι που γνώρισα το blog σου χάρις στον Νίκο το Μυλωνά. Το η-ταχ μου είναι meli_gr@hotmail.com και το blog μου melittag.wordpress.com. Πιστεύω ότι με πολλά θα συμφωνήσεις, όπως και εγώ με τα δικά σου, ενώ γι αυτά που ενδεχομένως θα διαφωνείς θα ήθελα πολύ τη γνώμη σου. Για το Νάσο Θεοδωρίδη, έχω να σου αναφέρω ότι δεν είναι η πρώτη φορά: επαίνεσε την επίθεση "αντιεξουσιαστών" κατά καθηγητών και δημοσιογράφων(Ζέρη, Μανδραβέλλης κ.α) σε συζήτηση πέρισυ στην Πάντειο με θέμα "ο τύπος κατά το Δεκέμβρη 2008".
Προχτές στα Εξάρχεια από καθαρή τύχη δεν είμουν κι εγώ μεταξύ των τραυματιών.
Μελίττα Γκουρτσογιάννη

Άτακτος Λόγος είπε...

Σχόλιο του Νάσου Θεοδωρίδη επί του κειμένου στο facebook:
«Πρόκειται για ένα αισχρό υβριστικό κείμενο, ανάξιο πολιτικού σχολιασμού...Το αν είμαι ή όχι στρατόκαυλος και ακροδεξιός, όπως με κατηγορεί ο Γιάννης Χρυσοβέργης, το αποδεικνύει όλη η ιστορία μου και η διαδρομή μου...Το μίσος του Γιάννη ενάντια σε όσους αντιδρούν στα άδικα φορολογικά μέτρα είναι τέτοιο που τους αποκαλε ί φοροφυγάδεες , μαφιόζους κι εγκληματίες, χωρίς να έχει αποδείξεις...Οι φοροφυγάδες και ειδικά οι μεγαλοφοροφυγάδεςδεν έχουν ανάγκη να δείρουν δημόσια τους εφοριακούς, γιατί απλούστατα συναλλάσσονται μαζί τους κάτω από το τραπέζι...Όσοι αντιδρούν με θυμό απέναντι στους εφοριακούς είναι αδικημένοι πολίτες.Αυτό ο Γιάννης δεν το καταλαβαίνει, προκειμένου να υποστηρίξει την κυβέρνηση του Μνημονίου.»

Για την αντιγραφή

Γιάννης Χρυσοβέργης

Άτακτος Λόγος είπε...

Σχόλιο του Δημήτρη Σωτηρόπουλου επί του κειμένου στο facebook:
«Θεωρώ αφελείς τις πολιτικές απόψεις του Θεοδωρίδη αλλά σε καμιά περίπτωση "ακροδεξιές". Στο αρχικό του κείμενό δεν συνάγεται ότι υιοθετεί πράξεις βίας (παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να υποθέσει ότι έκαναν χρήση βίας οι κάτοικοι του Αργοστολίου). Τα κίνητρα του Θεοδωρίδη είναι αγαθά και εσχάτως συντονισμένα με τον εύλογο θυμό των απλών πολιτών για το εθνικό κατάντημα. Είναι προφανές όμως ότι έχει ογκώδη άγνοια των κανόνων της αγοράς όταν συντάσεται με τους φοροφυγάδες. Μαγαζάτορες και κάθε είδους επιχειρηματίες ανέκαθεν θεωρούσαν σωστό να κλέβουν το κράτος και όχι μόνο σε αυτή τη συγκυρία. Σωστό θεωρούν επίσης (ειδικά στην επαρχία) να απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους και να παραβιάζουν βασικά εργατικά δικαιώματα. Με την ίδια αφέλεια, λαϊκιστές της Αριστεράς, θα προτείνουν "πίσσα και πούπουλα" στους Επιθεωρητές της Εργασίας εάν ποτέ αποφασίσουν να ασκήσουν έλεγχο στους νταήδες του Αργοστολίου, των Σερρών, της Λήμνου, της Ικαρίας, του Ηρακλείου, κ.α. Φυσικά συμφωνώ με τις πολιτικές αναφορές του κειμένου του Χρυσοβέργη.»

Για την αντιγραφή

Γιάννης Χρυσοβέργης

Άτακτος Λόγος είπε...

Προς Νάσο Θεοδωρίδη:
Επαναλαμβάνω ό,τι εξ αρχής έγραψα στο κείμενό μου. Αν οι απόψεις του Νάσου Θεοδωρίδη ήταν προσωπικές, θα τις είχα συζητήσει μαζί του. Θεωρώ όμως ότι είναι συνολικές απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, εξ ου και το κείμενο. Κατά συνέπεια τα όσα γράφω δεν ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΝΑΣΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ αλλά το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θεωρούν ότι τους βρίζω κι ότι το κείμενο αυτό δε συνιστά οξεία πολιτική κριτική, ας μου κόψουν την καλημέρα. Θα στενοχωρεθώ, αλλά δε θα πεθάνω κι από μαράζι.

Γιάννης Χρυσοβέργης

Ρούλα είπε...

Γιαννη,εχεις δικιο σε ολα.Στο ΣΥΝ τεινει να κυριαρχησει μια ταση "αριστερων Ταλιμπαν" που ουδεμια σχεση εχουν με την Ανανεωτικη και Ευρωπαικη Αριστερα.Φυσικα,σιγα σιγα αυτο το αντιλαμβανονται ολο και περισσοτεροι οπαδοι και αποσυρονται απογοητευμενοι. Παντως,αυτη η εξελιξη ειναι πολυ δυσαρεστη και οδυνηρη,ειδικα γι αυτους που αφιερωσαν μεγαλο κομματι της ζωης τους στους αγωνες αυτου του χωρου.

Άτακτος Λόγος είπε...

Δεύτερο σχόλιο του Νάσου Θεοδωρίδη επί του κειμένου στο facebook:
«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα το ότι οι ύβρεις αυτές απευθύνονται στο σύνολο της Αριστεράς...Ετσι είναι...Οι στυλοβάτες του Μνημονίου έχουν στο στόχαστρο την Αριστερα και χαίρομαι πολύ γι αυτό...Η επίθεση είναι ταυτόχρονα και προσωπική, διότι αν δεν ήταν θα αρκούσαν τα αρκτικόλεξα ή η αναφορά σε μέλος του ΣΥΝ...Οπότε ισχύουν και τα δύο, αναφορικά με το κατάπτυστο κείμενο.»

Για την αντιγραφή

Γιάννης Χρυσοβέργης

Άτακτος Λόγος είπε...

Προς Νάσο Θεοδωρίδη:
Θα συμφωνήσω τελικά μαζί σου Νάσο! Η επίθεση γίνεται ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ από τη στιγμή που εσύ, λόγω του παρελθόντος σου, όφειλες να έχεις άλλη στάση απέναντι σε συκγεκριμένες βίαιες συμπεριφορές. Τώρα σε ό,τι αφορά τα περί στυλοβατών του Μνημονίου, αν είχες διαβάσει τα κείμενα που έχω γράψει επ' αυτού - γιατί τα έχει λάβει ΟΛΑ - θα ήξερες ότι είμαι από τους πρώτους που διαφώνησαν. Με τη διαφορά ότι εγώ αρνούμαι να συνταχθώ με τη χυδαιότητα των συνυπαίτιων της χρεοκοπίας. Κάποια πράγματα είναι στάσεις ζωής.

Γιάννης Χρυσοβέργης

Άτακτος Λόγος είπε...

Τρίτο σχόλιο του Νάσου Θεοδωρίδη επί του κειμένου στο facebook:
«Οι ύβρεις συνεχίζονται...Προσωπική ύβρις αποτελεί και το "στρατόκαυλος" (διότι δεν απευθύνεται στην αριστερά αλλά σε μένα προσωπικά)...Εσύ άλλωστε Γιάννη είχες δηλώσει ότι θα πολεμούσες τους Τούρκους αν σου επιτίθονταν, οπότε αυτό μάλλον είναι βίαιη συμπεριφορά.»

Για την αντιγραφή

Γιάννης Χρυσοβέργης

Άτακτος Λόγος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Γιάννη, ενώ σε κάποιο βαθμό συνεπικουρώ με τις απόψεις σου, θεωρώ άδικο για τον συνασπισμό - με τις αριστερούτσικες θέσεις- να τον συσχετίζεις με την σημαία της σβάστικας.
Χαράλαμπος.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ η λογική και τα επιχειρήματα του Χρυσοβέργη με βρίσκουν σύμφωνω όσον αφορά την λαικιστική αριστερά και τον συντεχνιακό λόγο, άλλα και την αποσιώπηση της αριστεράς σε φαινόμενα βίας από τα κάτω, ωστόσο θεωρώ άστοχο και άτοπο να αποκαλέσουμε τους κατοίκους-εμπόρους ακροδεξιούς όπως, ακράιο και άστοχο πιστεύω πως είναι να αποκαλέσουμε το Νάσο ακροδεξιό. Ας μείνουμε στα επιχείρηματα ακόμα και στις έντονες διαφωνίες και αντιπαρεθέσεις και ας αφήσουμε τους χαρακτηρισμούς. Με εκτίμηση και χαιρετισμούς προς όλους, από Κέρκυρα, Γιώργος Μοναστηριώτης.

Άτακτος Λόγος είπε...

Προς Νάσο Θεοδωρίδη:
Ως προς το "στρατόκαυλος" παραδέχομαι ότι παραφέρθηκα. Η υπόλοιπη κριτική μου, τόσο σε εσένα προσωπικά, όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ γενικά παραμένει ως έχει. Πέραν τούτου, εξακολουθώ να θεωρώ εξωφρενικό, ένας άνθρωπος που κινδύνεψε να πάει φυλακή λόγω της άρνησής του να συμμετάσχει σε ένα μηχανισμό βίας, να χειροκροτεί βιαιοπραγίες. Είτε σου αρέσει είτε όχι.

Γιάννης Χρυσοβέργης

Άτακτος Λόγος είπε...

Προς Χαράλαμπο:
Το πρόβλημα Χαράλαμπε με το ΣΥΝ και το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι διολισθαίνουν εδώ και ένα χρόνο προς ένα κούφιο περιεχομένου βερμπαλισμό, που τους οδηγεί σε υπεράσπιση ακραίων συμπεριφορών.
Η ενεργός υποστήριξη των καταπατητών δημόσιας γης στην Κερατέα, που βεβαίως στη συνέχεια τους τη φέρανε και τώρα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενδεικτική αυτού του κατήφορου. Γι' αυτό και οι απόψεις του Νάσου Θεοδωρίδη δεν είναι περιθωριακές στο κόμμα του.
Προς Γιώργο Μοναστηριώτη:
Θεωρούσα, θεωρώ και θα θεωρώ, πως κάθε πολίτης οφείλει να πληρώνει φόρους ανάλογα με το εισόδημά του. Κι όταν μια ομάδα ανθρώπων αρνείται δια της βίας το φορολογικό έλεγχο ενεργεί ενάντια στην κοινωνία. Κι η συγκεκριμένη αντικοινωνική συμπεριφορά ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ.
Σε ό,τι αφορά το Νάσο Θεοδωρίδη, αυτές ακριβώς τις ακροδεξιές στάσεις ζωής υπερασπίστηκε, κι αυτό επισήμανα. Το τι είναι ο ίδιος, είναι δικό του πρόβλημα, όχι δικό μου.

Γιάννης Χρυσοβέργης

Άτακτος Λόγος είπε...

Το σχόλιο αυτό αναρτάται κατ' απαίτηση του Νάσου Θεοδωρίδη. Σε ό,τι με αφορά ισχύουν απολύτως όλα όσα έχω γράψει στην αρχική ανάρτηση και στα σχόλια που ακολούθησαν

Γιάννης Χρυσοβέργης

«Παρακαλώ όπως δημοσιευτεί η ακόλουθη απάντηση μου στο μπλογκ "άτακτος", ως απάντηση στο υβριστικό κείμενο του Γιάννη Χρυσοβέργη εναντίον μου.

Στις παραληρηματικές και αήθειες επιθέσεις με προσβλητικούς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς όπως "στρατόκαυλος" απαξιώνω να απαντήσω, διότι απλώς απηχούν μισαλλοδοξία και τίποτε περισσότερο. Αρα δεν είναι άξιες πολιτικού σχολιασμού.
Και προφανώς δεν υπήρξε καμία υπεράσπιση βίας, αλλά υπεράσπισης της δίκαιης οργής κάποιων ανθρώπων να εκδιώξουν και να γιουχάρουν τους συγκεκριμένους εφοριακούς.

Σε ό,τι αφορά την ουσία του ζητήματος, θα όφειλε ο Γιάννης Χρυσοβέργης να γνωρίζει ότι ένας πραγματικός φοροφυγάς (πόσο μάλλον μεγαλοφοροφυγάς) ή ένας μαφιόζος δεν περιμένει σε δημόσιο χώρο τους εφοριακούς για να τους εκδιώξει με φανερό τρόπο, αλλά συνήθως συναλλάσσεται μαζί τους κάτω από το τραπέζι, κι έτσι ούτε οργή ούτε αμόκ ούτε θυμός τον διακατέχει, αφού τις "δουλειές" του έχει φροντίσει να τις "τακτοποιήσει" με άλλο τρόπο. Αντιθέτως, ο φουκαράς που δέχεται ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ επίθεση από το ΣΔΟΕ είναι αυτός που αντιδρά με το συγκεκριμένο τρόπο.»

Michelangelo 23 είπε...

Αναιδέστατε γάιδαρε κωλοτρυπίδα Χρυσοβέργη, πριν μιλήσεις για φοροδιαφυγή και για "πληρωμή φόρων ανάλογα με το εισόδημα τού καθενός" είναι καιρός να μας εξηγήσεις γιατί το συνεταιράκι σου -κατά το 1991 και πριν και αργότερα- θεόδωρος Μιχαλόπουλος, δικηγόρος, κατέσχεσε εγγύηση 100.000 δρχ που είχα καταβάλει στο Ταμείο Παρακαταθ. & Δανείων, χωρίς να με ειδοποιήσει όταν εξεδόθη απαλλακτικό βούλευμα υπέρ (υπόθεση 33 συλληφθέντων Ιανουρίου 1991, διαμαρτυρίες για δολοφονία Τεμπονέρα) και χωρίς να μού εκδώσει ποτέ θεωρημένη απόδειξη για την εγγύηση που την μετέτρεψε σε αμοιβή που εκείνος θεώρησε οτι τού ανήκε κι οτι αποτελούσε "εύκολη λεία". Μαζί τα τσιμπάγατε, μού φαίνεται, αλλά δεν ξέρω τι τσίμπαγες εσύ ακριβώς. Μάλλον "άτακτος κώλος" πρέπει να ονομαστεί το μπλογκ που δημοσιεύεις...
Επίσης είναι καιρός να γελοιοποιηθείς δημοσίως και να ζητήσεις συγγνώμη και 1) από εμένα που με συκοφάντησες ως "κωλόπαιδο" στον ιδιοκτήτη -και αριστερό σύντροφο- τού μαγαζιού όπου έκανες "πιάτσα" και μπίζνα με την υψηλή κοινωνία, όταν έμαθες οτι συχνάζω κι εγώ εκεί, και
2) από τον Νίκο Μαζιώτη ο οποίος αντιπετώπισε την ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ, στην οποία ΕΙΔΙΚΕΥΕΣΑΙ, όταν απευθύνθηκε στον Σύνδεσμο Αντιρρησιών Συνείδησης το 1995 (και ήμουν παρών) για συμπαράσταση στις αντιμιλιταριστικές επιλογές του, και το μόνο που βρήκε ήταν τον Χρυσοβέργη να τσακώνεται με τον Ψύχα για το ποιος θα είναι ο κάτοχος τής σφραγίδας τού Συνδέσμου (σημειωτέον οτι είχες αποκαλέσει "πούστη" τον Ψύχα τότε και ήμουν αυτήκοος μάρτυρας). Γιατί κάτι μού λέει οτι θά'πρεπε να είσαι εσύ πίσω από τα κάγκελα, μαλάκα Χρυσοβέργη!

Βαγγέλης Μιχαηλίδης

Eleni Karasavvidou είπε...

Το ανωτέρω σχόλιο μόλις ΔΙΚΑΙΩΣΕ τον Χρυσοβέργη...

Eleni Karasavvidou είπε...

Γιατί; Γιατί η αρχή του είναι απίστευτα ΣΕΞΙΣΤΙΚΗ και η συνέχεια του δεν λέει ΤΙΠΟΤΕ για την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ταμπακιέρα του post. Δεν ξέρω τον Χρυσοβέργη. Ξέρω τι εντύπωση μου έκανε η απάντηση (που το πιθανότερο δεν εκφράζει ούτε καν τον συντάκτη της)

Άτακτος Λόγος είπε...

Το σχόλιο του Βαγγέλη Μηχαηλίδη, σύμφωνα με τους κανόνες που έχουμε θεσπίσει οι ιδρυτές αυτού του blog θα έπρεπε να είχε διαγραφεί πάραυτα.
Είναι όμως αλήθεια ότι, σε ό,τι αφορά την αποφυγή υβριστικών εκφράσεων κι εμείς - πλην του Γιώργου Αμ. Σκιάνη, ο οποίος ήταν πάντα άψογος - δεν είμαστε εντελώς αναμάρτητοι.
Επιπροσθέτως, τυχόν διαγραφή του σχολίου του Βαγγέλη Μιχαηλίδη θα του προσέδιδε μια αξία την οποία ουδέποτε διέθετε. Προσωπικά του αποδίδω ακαταλόγιστο εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια. Διαγράφοντας λοιπόν αυτό το σχόλιο για την υπαρκτή, κατάφωρη, παραβίαση των κανόνων συμπεριφοράς συντακτών και σχολιαστών του blog θα σήμαινε ότι θεωρώ πως ο εν λόγω άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τα λόγια και τις πράξεις του, πράγμα που δεν ισχύει.
Για το λόγο αυτό παρακαλώ τους αναγνώστες αυτού του blog να αγνοήσουν το εν λόγω σχόλιο.
Εξυπασκούεται ότι κάθε επόμενο σχόλιο του Βαγγέλη Μιχαηλίδη θα διαγράφεται χωρίς δεύτερη συζήτηση.

Γιάννης Χρυσοβέργης

Άτακτος Λόγος είπε...

Σχόλιο του Νάσου Θεοδωρίδη από το facebook:
«Πρέπει Γιάννη να παραδεχτείς ότι παραφέρθηκες όχι μόνο για το "στρατόκαυλος" αλλά και για τοον όρο ακροδεξιός. Επίσης για την ονομαστική αναφορά, ενώ θα μπορούσες να γράψεις Ν.Θ......Οπως ξέρεις είμαι καλά στοχοποιημένος από φασίστες (πράγμα που θα ενταθεί μετά το χθεσινό άρθρο μου κατά του Ποντιακού εθνικισμού)....Όσο για την κ. Χανέλη ας ανακράξουμε "ζήτω η θεσμολαγνεία και η νομιμοφροσύνη"...»

Άτακτος Λόγος είπε...

Το χειρότερο Νάσο Θεοδωρίδη, όχι μόνο για εσένα αλλά και για το ΣΥΝ και για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι υιοθετείτε ακροδεξιές στάσεις ζωής, χωρίς να έχετε συναίσθηση του τι λέτε και κάνετε. Έχετε κάθε δίκιο να θυμώνετε εναντίον όλων ημών που σας υποδεικνύουμε ότι είσθε ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ σας και με τους τρόπους ζωής που αυτή υποδεικνύει. Σας χαλάμε τη βολή σας και σας υποχρεώνουμε να βγείτε από την κατάσταση πνευματικής οκνηρότητας στην οποία έχετε περιέλεθει.Μου καταλογίζεις επίσης ότι σε στοχοποίησα στην Άκρα Δεξιά, λόγων των σεβαστών θέσεών σου για το ποντιακό ζήτημα. Όμως το ότι έχει βρεθεί ένας άνθρωπος στο στόχαστρο της ακροδεξιάς για συκγεκριμένες του απόψεις δεν τον καθιστά υπεράνω κριτικής για ό,τι άλλο λέει.

Γιάννης Χρυσοβέργης

Άτακτος Λόγος είπε...

Σχόλιο Δέσποινας Χανέλη στο facebook:
«Θεωρειτε τη νομιμοφροσυνη , εξ ορισμου κακο πραγμα κυριε Θεοδωριδη?»

Άτακτος Λόγος είπε...

Απάντηση Νάσου Θεοδωρίδη στη Δέσποινα Χανέλη στο facebook:
«Εξορισμού όχι, αλλά υπό τις σημερινές συνθήκες ΝΑΙ.»

Άτακτος Λόγος είπε...

Ανταπάντηση της Δέσποινας Χανέλη στο Νάσο Θεοδωρίδη στο facebook:
«τοτε δινετε δικιο και στον Στοχο, και στη Χρυση Αυγη , και σε οποιον θα θελησει , εναντιον καθε θεσμου και νομου, να αυτοδικησει πιθανον μαζι σας!»

Άτακτος Λόγος είπε...

Δέσποινα Χανέλη προς Νάσο Θεοδωρίδη στο facebook:
«εδω κατω που ζω, εχουν ερθει επισης, κατι καραβιες "ελληνων" απο τη μητερα, που με τα γκλομπ τους στον αερα και εναντιον δημοσιογραφων, απαιτουν εναντιον θεσμων και νομων , αγανακτισμενοτατοι, να φυγουν ολοι οι ξενοι ....και ο κοσμος που νομιζει οτι φταιει ο μαυρος, για το δικο του το μαυρο το χαλι, συμφωνει ενδεχομενως...φανταζεστε τη συνεχεια , εαν δικαιολογησουμε την συμπεριφορα αυτη με το "χαλι της σημερινης εποχης" ?
τα κινητρα, ποιος και με ποια κριτηρια θα τα κρινει , θα τα ερμηνευσει η θα τα δικαιολογησει???
το δικιο της στιγμης??

Άτακτος Λόγος είπε...

Νάσος Θεοδωρίδης, προς Δέσποινα Χανέλη στο facebook:
«Η πολιτική σας σκέψη (ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ).»

Άτακτος Λόγος είπε...

Δέσποινα Χανέλη προς Νάσο Θεοδωρίδη στο facebook:
«μαλιστα...επαφιεται στον καθε ενα δηλαδη...»

Άτακτος Λόγος είπε...

Νάσος Θεοδωρίδης, προς Δέσποινα Χανέλη στο facebook:
«Σε ποιον να επαφίεται ? Οι πολιτικές συγκρούσεις είναι πολιτικές συγκρούσεις και το κράτος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟ...Είναι ταξικό και υποστηρίζει αυτούς που ΛΕΤΕ ότι αντιπαθείτε.»

Άτακτος Λόγος είπε...

Κωνσταντίνος Σέρβης προς Νάσο Θεοδωρίδη στο facebook:
«Χωρίς να σας γνωρίζω εσάς κ.Θεωδωρίδη ή το έργο σας από τα παραπάνω συμπεραίνω οτι υποστηρίζετε και διοργανώνετε ξυλοδαρμούς δημοσίων υπαλλήλων της περιφέρειας επειδή διαφωνείτε με την πολιτική της κυβέρνησης. Καλή ιδέα! Αναρωτιέμαι στην συνέχεια θα καταλάβετε τα τοπικά γραφεία της κυβέρνησης θα αναδείξετε κάποιον εθνάρχη (εργατοπατέρα, Ντούτσε, Φύρερ, οι τίτλοι δεν έχουν σημασία) και θα κάνετε «πορεία προς την Αθήνα», ή πιστεύετε ότι η επιλεκτική φορολογία για νόμους που συμφωνούμε και ο ξυλοδαρμός των υπαλλήλων που εφαρμόζουν νομούς με τους οποίους δεν συμφωνούμε, είναι βιώσιμη εναλλακτική από την τωρινή κρατική οργάνωση; Συμφωνώ ότι οι τωρινοί φόροι θα πλουτίσουν τοκογλύφος, όταν όμως παρελθοντικές κυβερνήσεις στο όνομα όλων μας έπαιρναν δάνεια τα οποία αντί να αναβαθμίσουν την παραγωγικότητα της χώρας ώστε να μπορέσουν να αποπληρωθούν, κατέληξαν στις τσέπες μεγαλοπολιτικών και πιθανότατα μεγαλοσυνδικαλιστών και άλλον μεγαλο-κάτι αλλά και πολλών μικρο-κάτι, δεν έγινε τίποτα. Επίσης, την στιγμή που το κράτος αδυνατεί να αντιμετοπίσει τα προβλήματα αυτά λόγω αγκυλώσεων (βλ. βουλευτική ασυλία), το δέλεαρ του πραξικοπήματος είναι μεγάλο. Όμως τις περισσότερες φορές η βία δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει, και ίσως στην συγκεκριμένη περίπτωση, μη βίαιες λύσεις να είναι καταλληλότερες και να δημιουργήσουν μακροχρόνιες λύσεις. (Υποθέτω ότι υποστηρίζετε την πρώτη εκδοχή ως προέκταση του ξυλοδαρμού σας και όχι την διαιώνιση της κατάστασης διότι η άλλη εκδοχή μοιάζει αδιέξοδη»

Άτακτος Λόγος είπε...

Δέσποινα Χανέλη προς Νάσο Θεοδωρίδη στο facebook:
«ευχαριστω για τις πληροφοριες! αλλα θα ημουν ευτυχης αν επαφιονταν σε κινηματα και οχι σε ατομα....αν και απο τα ατομα, ξεκιναν τα κινηματα, ωστοσο χρειαζονται φιλτραρισμα, πιστευω, τα παντα...καλη η αντισταση, σε εκεινον που πρεπει ομως»

Άτακτος Λόγος είπε...

Νάσος Θεοδωρίδης, προς Κωνσταντίνο Σέρβη στο facebook:
«Άλλος ένας ΛΑΤΡΗΣ του μνημονίου που παραληρεί....Η εκδίωξη δεν είναι ξυλοδαρμός...Αλλά και τον ξυλοδαρμό τον κατανοείς χωρίς να τον δικαιολογείς...Φτάνουμε να λέμε τα αυτονόητα...Μας γυρίσατε στο καλοκαίρι του 2002 με τα περίφημα "καταδικάζετε ??"..Εν είδει εισαγγελέως...Ε, όχι δεν καταδικάζουμε.»

Άτακτος Λόγος είπε...

Κωνσταντίνος Σέρβης προς Νάσο Θεοδωρίδη στο facebook:
«Είστε πολύ καλός στο να μου φοράτε ταμπέλες αλλά καθόλου στον να απαντάτε τα ερωτήματα μου. Συγκεκριμένα: ποιος είναι ο απώτερος στόχος της βίαιης εκδίωξης (με ξυλοδαρμό ή απλό εκφοβισμό, δεν έχει διαφορά); Εντάσσεται η δράση αυτή σε κάποια γενικότερη στρατηγική που θα λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ελληνικό κράτος και η κοινωνία; Αν δεν καταδικάζετε όπως λέτε, γιατί όχι; Τι κατάφεραν αυτές οι δράσεις; Επιδή δεν φαίνεται να έχουν καταφέρει κάτι θετικό και χρησιμοποιώντας το ξυράφι του Όκαμ για να εξηγήσω το γιατί δεν καταδικάζετε, να σας εκθέσω και άλλο ένα αυτονόητο και πασιφανές: Μόνο ένας χρεοκοπημένος καριερίστας πολιτικός χωρίς εναλλακτική πρόταση θα υποστήριζε κάτι τέτοιο, διότι γνωρίζει συνειδητά ή μη ότι η μόνη πελατεία που μπορεί να προσεταιρίσει είναι οι επαγγελματίες μπαχαλάκηδες.»

Ανώνυμος είπε...

Θα υπερθεματίσω, συμφωνώντας με τον Νάσο Θεοδωρίδη στό σχόλιο περί νομιμοφροσύνης. Εάν η νομιμοφροσύνη Κα χανέλη που μας συνιστούν οι τυχοδιώκτες του ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί αλλότριες σκοπιμότητες, φυσικά και προτιμώ να είμαι μή νομιμόφρων
Χαράλαμπος Κουκάκης

Άτακτος Λόγος είπε...

Το προηγούμενο, δεύτερο κι εξ ίσου υβριστικό σχόλιο του Βαγγέλη Μιχαηλίδη διαγράφτηκε, σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν αυτό το blog.

Γιάννης Χρυσοβέργης