Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

MEGA ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

«Με εξαίρεση τους FINANCIAL TIMES τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ επισημαίνουν τη στήριξη που παρέσχε η Μέρκελ στην Ελλάδα», ανέφερε σχολιαστής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού στις 9 Οκτωβρίου.
Ας ρίξουμε μια ματιά στους τίτλους ενδεικτικών ΜΜΕ από την Ευρώπη και την Αμερική.
Χωρίς σχόλια.

FINANCIAL TIMES: Εχθρική υποδοχή για τη Μέρκελ στην Αθήνα.
THE INDEPENDENT: Αστυνομικά μέτρα για την πρώτη επίσκεψη της Μέρκελ από το ξέσπασμα της κρίσης.
ΤΗΕ GUARDIAN: Η Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα. 50.000 διαδηλωτές στους δρόμους. (Όσα συνέβησαν). Η εν λόγω εφημερίδα έδωσε πολύ μεγαλύτερη σημασία στις καταγγελίες για κακοποίηση 15 συλληφθέντων αντιεξουσιαστών διαδηλωτών στη ΓΑΔΑ στις αρχές Οκτωβρίου από ό,τι στην επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα.
BBC: Η Μέρκελ προσφέρει υποστήριξη στην Ελλάδα.
EL PAÍS: Συγκρούσεις στην Αθήνα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας με αφορμή την επίσκεψη της Μέρκελ.
LE MONDE: Υποδοχή με βίαιες διαδηλώσεις στη Μέρκελ.
LIBERATION: Βίαιες διαδηλώσεις κατά της Μέρκελ, που συνάντησε την πολιτική ηγεσία χωρίς να υποσχεθεί πρόσθετη βοήθεια.
LE FIGARO: Η Άγγελα Μέρκελ χαιρετίζει την ελληνική πρόοδο.
LE SOIR: Η Μέρκελ προς τους Έλληνες: σας καταννοώ (Αναφορά στην περίφημη ομιλία του στρατηγού Ντε Γκώλ στο Αλγέρι το 1958 προς τους Γάλλους της Αλγερίας στην οποία τους υποσχέθηκε ότι η Γαλλία δε θα εγκαταλείψει ποτέ την Αλγερία. Η συνέχεια είναι γνωστή).
THE NEW YORK TIMES: Ο Έλληνας Πρωθυπουργός καλωσορίζει τη Μέρκελ εν μέσω οργίλων διαδηλώσεων.
THE WASHINGTON POST: Η Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα εν μέσω διαδηλώσεων. Οι διαδηλώσεις υπογραμμίζουν ποιο είναι το πρόβλημα της Γερμανίας: η δημόσια εικόνα της.
CNN: Έλληνες διαδηλωτές στη Μέρκελ: «είμαστε ελεύθερη χώρα».
LA REPUBBLICA: Η Μέρκελ στην Αθήνα: συνατήσεις και διαδηλώσεις. η Γερμανία καγκεάριος φορούσε το ίδιο λαχανί σακάκι που φορούσε στον πρόσφατο ποδοσφαιρικό αγώνα Γερμανίας - Ελλάδας.
CORRIERE DELLA SERA: Η Frau Μέρκελ με το ίδιο σακάκι που φορούσε στον αγώνα ποδοσφαίρου Γερμανίας - Ελλάδας στο Euro. ενδυμασία - πρόκληση για τους Έλληνες.

Γιάννης Χρυσοβέργης
Σημ:
  1. Δε διάβασα το σχετικό άρθρο της WALL STREET JOURNAL.  Μου είπαν ότι κινούνταν στο πνεύμα του BBC και της LE FIGARO.
  2. Στη σταχυολόγηση δεν περιλαμβάνονται γερμανικά ΜΜΕ διότι δε μιλώ γερμανικά. Μου είπαν ότι προβάλλουν, στην πλειονότητά τους και σε διάφορες αποχρώσεις τα περί υποστήριξης της Μέρκελ στην Ελλάδα.
  3. Δε συμπεριέλαβα στη σταχυολόγηση τουρκικά ΜΜΕ. Βλέπετε οι «κωλότουρκοι» είναι «προαιώνιοι εχθροί» μας, άρα ό,τι κι αν γράψουν «μας επιβουλεύονται»

Δεν υπάρχουν σχόλια: