Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση-καταγγελία για τα γεγονότα στο πρώην στρατόπεδο της Κορίνθου


Στο σημερινό φύλλο της «Εποχής», δημοσιεύτηκε ένα άρθρο δυο μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κορίνθου, που αναφέρεται στη στάση αλλοδαπών στο κέντρο κράτησης (πρώην στρατόπεδο) Κορίνθου στις 17 και 18 Νοεμβρίου και στην εισβολή των ΜΑΤ. Οι συγγραφείς δεν είχαν πρόσβαση στα τεκταινόμενα μέσα στο στρατόπεδο και ως εκ τούτου δεν είπαν τίποτα για το τί έγινε μέσα στα κελλιά με τους κρατούμενους.
Χτες έλαβα ένα email, με ανακοίνωση που υπογράφεται από οργανώσεις μεταναστών και μιλάει με μελανά χρώματα για την εισβολή της αστυνομίας στο κέντρο κράτησης. Δε μπορώ να εγγυηθώ για την εγκυρότητα της καταγγελίας, όμως δεν έχω καμμια αμφιβολία για την καλή προαίρεση του ανθρώπου που μου την έστειλε. Ως εκ τούτου αναρτώ το κείμενο αμέσως παρακάτω, επισημαίνοντας μόνο το μέχρι πού μπορεί να φτάσει η λογική της «μηδενικής ανοχής».

Γιώργος Αιμ. Σκιάνης
 
Ένωση Μεταναστών Εργατών, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, Αιγυπτιακή Κοινότητα Ελλάδος, Σύλλογος Ενωμένων Αφγανών Ελλάδος.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΤΑΧΑΟΥ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ Ν.ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΡΙΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ, 4ΜΜ.

Με άγρια καταστολή των ΜΑΤ αντιμετωπίζει η Αστυνομία του Ν.Δένδια την εξέγερση των κρατούμενων μεταναστών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου. Χτές οι κρατούμενοι βρέθηκαν μπροστά σε εισβολή των ΜΑΤ στο χώρο των φυλακών που ξυλοκόπησαν άγρια δεκάδες απεργούς πείνας μετανάστες ενώ έστειλαν στο νοσοκομείο δέκα βαριά τραυματίες. Αρκετοί έχουν παραπεμφθεί για καταστροφές των κρεβατιών που τα χρησιμοποίησαν για να εμποδίσουν την αιματηρή έφοδο των ΜΑΤ. Η Αστυνομία χρησιμοποίησε τροχούς για να κόψει τα κάγκελα και να μπει στο χώρο. Ανήμερα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη εκατοντάδες κρατούμενοιμετανάστες προχώρησαν σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για την κακομεταχείριση σε βάρος του Ναβίτ Γιάσερ που χαροπάλευε και οι ανθρωποφύλακες του Ν.Δένδια αρνιόντουσαν να ενημερώσουν ώστε να του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη. Την πρώτη μέρα ξεκίνησε την απεργία πείνας το πρώτο στρατόπεδο και τη δεύτερη πάνω από πεντακόσιοι κρατούμενοι συμμετείχαν στην απεργία. Είχε προηγηθεί άγριο αναίτιο χτύπημα τω αστυνομικών σε βάρος μουσουλμάνωνμεταναστών την ώρα της προσευχής. Επιτέθηκαν απροκάλυπτα χτυπώντας με ρόπαλα μόνο και μόνο γιατί προσεύχονταν! Η φρίκη μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν έχει όρια καθώς υπάρχουν κρατούμενοι που στην απόγνωση τους έχουν χάσει τα λογικά τους και χτυπάνε τακεφάλια τους στον τοίχο ενώ οι αστυνομικοί του Ν.Δένδια τους βλέπουν χωρίς να αναφέρουν το παραμικρό. Ο σαδισμός των αστυνομικών πάει χέρι-χέρι με τη κτηνωδία της κυβέρνησης που κάνει επίδειξη δύναμης μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Την ίδια ώρα κανένας κρατούμενος δεν έχει ενημέρωση για πόσο χρονικό διάστημα είναι φυλακισμένος. Όσοι είχαν τρείς μήνες παρατάθηκε η φυλάκιση τους για έξι μήνες και μετά πήραν νέα παράταση. Ρωτάνε αν θα μείνουν εκεί για όλη τους τη ζωή σε αυτό το Γκουαντάναμο χωρίς δικαιώματα όπου φίλοι και συγγενείς τους δεν μπορούν να τους επισκεφθούν.Η ρατσιστική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ φτάνει στο σημείο να μην δίνει δεκάρα για τις ζωές των ανθρώπων που φυλακίζονται στο βωμό του αποπροσανατολισμού της οργής του κόσμου από τα Μνημόνια των απολύσεων και της λιτότητας. Είναι η άλλη όψη του νομίσματος της επιβολής των άγριων μέτρων λιτότηταςκαι απολύσεων. Πρέπει να τους σταματήσουμε πριν φτάσουν σε δολοφονίες! 19/11/2012

1 σχόλιο:

Άτακτος Λόγος είπε...

Γιώργο δυστυχώς η καταγγελία και λίγα λέει.
Έχω έγκυρες και τεκμηριωμένες πληροφορίες γι' αυτό.
Στις επόμενες ημέρες ελπίζω να μπορώ να δημοσιεύσω κάποιες από αυτές.

Γιάννης Χρυσοβέργης