Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η ΑΠΟΜΑΓΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΩΝ

Από το σύνθημα ΄΄ ψωμί – παιδεία – ελευθερία ΄΄ και την ανάγκη μετάβασης απ’ την δικτατορία στον κοινοβουλευτισμό του 1974, μέχρι το πρόσφατο ΄΄ Λεφτά υπάρχουν ΄΄ του τρίτου απόγονου της γενιάς των παπατζήδων, έχουν μεσολαβήσει οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις.
Οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις που ο πολίτης νιώθει να ταπεινώνεται και να ασελγείται κάθε φορά που κάποιος επίδοξος μεγαλοκατεργάρης διοριστεί απ’ την υπερεθνική ελίτ να αποτελειώσει το καταστροφικό έργο που άφησε ο προκάτοχός του. Κάθε φορά σκαρφίζονται κι’ ένα νέο σύνθημα που θα δώσει νόημα στις παραδοσιακές αξίες και θα κινητοποιήσει την κοινωνία.
Απ’ την ΄΄ Αλλαγή ΄΄ στην ΄΄ Κάθαρση ΄΄ απ’ την ΄΄ οικουμενική ΄΄ στους ΄΄εκσυγχρονιστές΄΄ και απ’ τους ΄΄ μεγάλους στόχους ΄΄ στην ΄΄ επανίδρυση του κράτους ΄΄ . Τα ίδια και τα ίδια, μπολιάζουν τους πολίτες με γενναιόδωρες δόσεις συνωμοσιολογίας προκειμένου να εμφανιστούν, ως οι θεράποντες της πολιτικής ζωής του τόπου.
Αυτή την φορά όμως τα συνθήματα ξεθώριασαν και έπαψαν να εμπνέουν τους πολύπαθους και ευκολόπιστους ψηφοφόρους οι οποίοι, άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι το πολιτικό σύστημα είναι παρικμασμένο και όλοι οι πολιτικοί ( απ’ όποιο κομματικό φυτώριο κι’ εάν προέρχονται ) έχουν μολυνθεί απ’ την ΄΄Ροπή τους για εξουσία΄΄ όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο Μπακούνιν.
Έχουν πλέον καταλάβει ότι η επηρμένη συμπεριφορά και ο πολιτικός πατερναλισμός των ποιμένων της εξουσίας, παρουσιάζει μια παρεκτροπή απ’ τις αξίες – που υποτίθεται ότι πρεσβεύουν – καθιστώντας τις πράξεις τους αλληλέγγυες με την μολυσματική πλουτοκρατία που λεηλατεί την χώρα.
Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να κλείσει ο κύκλος της πολιτικής εκπροσώπησης και να βάλουν οι πολίτες τους όρους τους στέλνοντας στα σπίτια τους όλα αυτά τα καθάρματα, τα οποία δεν είναι τίποτε περισσότερο από παραχαράκτες ιδεών.
Γιατί, μην μου πείτε ότι το πολιτικό άθροισμα όλων – μηδενός εξαιρουμένου – των κομμάτων , απ’ το κίβδηλο ΠΑΣΟΚ και την κατακερματισμένη Αριστερά, μέχρι τους νέο-συντηρητικούς Νεοδημοκράτες και τον Χριστιανοφασίστα Καρατζαφέση, δεν παρουσιάζεται ενδεές.
Και καλά για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ , μου ήταν πάντα αντιπαθείς, μιαροί και αποκρουστικοί όλοι τους ( θα εξαιρέσω ίσως κάποιες καλλίγραμμες βουλευτίνες που προσφέρουν εύχυμη ηδονή στην πλειοψηφία των πολιτών ) γιατί, τα τελευταία χρόνια κινούνται και οι δύο στο ίδιο μήκος κύματος και εντελώς ξεδιάντροπα και ανενδoίαστα ψεκάζουν με παραισθησιογόνες ψευδαισθήσεις τους εκκολαπτόμενους ψηφοφόρους τους, αποσκοπώντας στον προσπορισμό των ψήφων τους.
Αυτό όμως που με θλίβει περισσότερο είναι, η στάση της Αριστεράς, η οποία ΄΄ γηράσκει αει διασπόμενη ΄΄ Τζίμης Πανούσης. Δυστυχώς γι’ αυτή , όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να σταθεί στο ύψος της, κινητοποιώντας την κοινωνία ενάντια στην λαίλαπα που μας επιβάλλει η χούντα του ΠΑΣΟΚ, αλλά προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις κραυγάζοντας ξεπερασμένα αντικαθεστωτικά φληναφήματα, καθιστώντας την γραφική, ή μάλλον, όπως λέει ο Τζίμης Πανούσης ΄΄ σαν τους μάρτυρες του Ιεχωβά ΄΄ αφού έχουν καταφέρει για περισσότερο από 40 χρόνια να λένε τα ίδια και τα ίδια πράγματα.

Χαράλαμπος Κουκάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: