Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ

΄΄ Μισώ τους αδιάφορους και το κλαψούρισμα των αιώνιων αθώων΄΄ έλεγε ο Γκράμσι, αναφερόμενος – όπως χαρακτηριστικά τους ονόμαζε – στους ΄Άτολμους Πολίτες΄΄ οι οποίοι έχουν πάψει να είναι ασυμβίβαστοι προλετάριοι, αλλά εξημερωμένα μοιρολατρικά ανθρωπάκια.
Συμπληρώνοντας σε παράφραση τα λόγια του Γκράμσι θα έλεγα, ότι ντρέπομαι πραγματικά για την εικόνα του σύγχρονου αθέατου κόσμου που φοβάται την σκιά του υποτασσόμενος αδιαμαρτύρητα στους κανόνες των Τροικανών, οι οποίοι μας θέλουν παρακμιακά υποπροϊόντα.
Θλίβομαι αφάνταστα, όταν βλέπω τους πάλαι ποτέ συνειδητούς αγωνιστές να δέχονται τα πάντα από μια κυβέρνηση στρατευμένων μισθοφόρων που ξεχαρβάλωσε οτιδήποτε κεκτημένο, μετατρέποντας τους πολίτες σε εξαθλιωμένα υποζύγια.
Και τέλος απορώ και αηδιάζω με την αδρανοποίηση και την πρωτοφανή παθητικότητα που επιδεικνύει η κοινωνία μας, η οποία, δεν ξέρω εάν οφείλεται στην πολιτική ανωριμότητά της ή στην ανάγκη της να πιστέψει κάπου, αλλά αυτό που δυστυχώς βλέπω είναι ότι, ΄΄μομικροί ιραίοι κι’ άβουλοι αντάμα προσμένουν ίσως κάποιο θάμα’’.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ !!!! δεν βλέπετε ότι όλα αυτά τα καθάρματα βιάζουν καθημερινά την νοημοσύνη μας, απειλούν βάναυσα το μέλλον μας, σφετερίζονται συστηματικά τον κόπο και τη προσπάθειά μας. Δεν βλέπετε ότι με στοχευόμενες προσπάθειες προσπαθούν να αφυδατώσουν τα αναπτυξιακά μορφώματα της οικονομίας ενταφιάζοντας τις όποιες προοπτικές υπάρχουν, προκειμένου να βγάλουν τη χώρα στο σφυρί. Δεν βλέπετε ότι ο φράχτης που υψώνουν συστηματικά μπροστά μας, θεμελιώνει το ολοένα αυξανόμενο χάσμα μεταξύ των ισχυρών και των ταλέπορων.
Αν τελικά τίποτε απ’ όλα αυτά δεν θέλετε να δείτε, τότε δεν ευθύνονται μόνο αυτοί που μας προκαλούν ένα νέο κοινωνικό Απαρχαιντ, αλλά και αυτοί που το αποδέχονται।
Χαράλαμπος Κουκάκης

1 σχόλιο:

Άτακτος Λόγος είπε...

Μπάμπη κατ' αρχήν χαίρομαι αφάνμταστα που ξαναβλέπω ανάρτησή σου. Η μακροχρόνια αφλογιστία σου, που όμως ήταν ολονών μας, με είχε ανησυχήσει.
Κατά τα λοιπά, στην τελευταία φράση σου νομίζω ότι δίνεις μόνος σου την απάντηση.
Ναι, περα από τις όποιες πολιτικές ευθύνες των διάφορων πολιτικών χώρων, υπάρχει και η ατομική ευθύνη του καθενός μας.

Γιάννης Χρυσοβέργης