Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

«ΚΥΒΕΡΝΩ ΕΝΑ ΛΑΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ» ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ


Επί δυο ολόκληρες μέρες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κοκκορομαχούν για το αν ο Έλληνας Πρωθυπουργός που, παρουσία τρίτων, ανέφερε στο Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ ότι «κυβερνά ένα λαό διεφθαρμένων» είναι ο Κώστας Καραμανλής ή ο Γιώργος Παπανδρέου.
Με την ουσία του θέματος, τη διαφθορά που κυριαρχεί σε Δημόσια Διοίκηση και ιδιωτικές επιχειρήσεις και κατατρώγει τη χώρα σα γάγγραινα ουδείς ασχολήθηκε. Όλη η πρεμούρα είναι μην τυχόν και μαθευτεί παραέξω αυτό που όλοι, δικαίως και αδίκως, πιστεύουν σαν Ευαγγέλιο.
Υπάρχουν ωστόσο 6+1 λόγοι για τους οποίους ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΠΕ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.


  1. Δε μπορεί να είπε ο Κ. Καραμανλής αυτή τη φράση γιατί το 2004 έκανε προεκλογική εκστρατεία υποσχόμενος κατάργηση του ΣΔΟΕ. Βέβαια το ΣΔΟΕ μόνο σωστά δε λειτουργούσε, έπιανε όμως ένα σημαντικό μέρος της φοροδιαφυγής. Η υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων που τον αντικατέστησε δεν πραγματοποίησε ποτέ ελε΄γχους, δε βεβαίωσε ποτέ πρόστιμα και το δημόσιο έλλειμμα έφθασε στο 14%, ίσως και 15% το 2009.
  2. Δε μπορεί να είπε ο Κ. Καραμανλής αυτή τη φράση γιατί το 2004 έκανε προεκλογική εκστρατεία υποσχόμενος κατάργηση του ΑΣΕΠ. Ούτε και το ΑΣΕΠ λειτουργούσε σωστά, εξασφάλιζε όμως μια στοιχειώδη αξιοκρατία στην πρόσληψη Δημοσίων Λειτουργών. Η εξουδετέρωσή του από τις «γαλάζιες συνεντεύξεις» έφερε τη χώρα πίσω στην εποχή του Μαυρογυαλούρου.
  3. Δε μπορεί να είπε ο Κ. Καραμανλής αυτή τη φράση γιατί απέπεμψε τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος, όταν αυτός επέμεινε να διερευνήσει το σκάνδαλο των Δομημένων Ομολόγων. Οι εκλογές του 2007 προκηρύχθηκαν για ένα και μόνο λόγο: για να μην προλάβει η Αντιπολίτευση να επωφεληθεί από το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο ληστείας των Ασφαλιστικών Ταμείων και να μην αναδειχθούν οι προσωπικές ευθύνες των μελών του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης.
  4. Δε μπορεί να είπε ο Κ. Καραμανλής αυτή τη φράση γιατί μοίρασε το επίδομα των €3000, που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους, στη μισή Ελλάδα προκειμένου να κερδίσει κρίσιμες ψήφους στις εκλογές του 2007 και αμέσως μετά τις εκλογές απαίτησε την επιστροφή του μόνο από όσους το δικαιούνταν. Χώρια που εξαπάτησε εκατομμύρια πολιτών, οι οποίοι προσέφεραν το υστέρημά τους στο ειδικό ταμείο για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων και τα €200 εκατομμύρια που συγκεντρώθηκαν δεν έφθασαν ποτέ στους δικαιούχους τους.
  5. Δε μπορεί να είπε ο Κ. Καραμανλής αυτή τη φράση γιατί τον Ιούνιο του 2009 έκλεισε νύχτα τη Βουλή και με αμφισβητούμενης συνταγματικότητας αιτιολογία, για να μη γίνει ψηφοφορία για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
  6. Δε μπορεί να είπε ο Κ. Καραμανλής αυτή τη φράση γιατί επί πρωθυπουργίας του, από το 2004 ως το 2008 (τα στοιχεία για το 2009 δεν είναι ακόμα διαθέσιμα) η Ελλάδα κατρακύλησε από την καθόλου κολακευτική 42η θέση, μεταξύ75 χωρών, της ετήσιας έκθεσης της Διεθνούς Διαφάνειας στην 51η θέση και στην από τα 25η θέση από τα 27 Κράτη-μέλη της ΕΕ (ήμασταν ελαφρώς καλύτεροι μόνμο από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία).
Δε μπορεί τέλος να είπε ο Κ. Καραμανλής αυτή τη φράση γιατί στήριξε την πολιτική του ανέλιξη και την πολιτική του κυριαρχία στην ικανοποίηση των χειρότερων κατακαθιών της ελληνικής κοινωνίας.

Γιάννης Χρυσοβέργης

5 σχόλια:

Konstantinos είπε...

Γεία σου Γίαννη. Σε ευχαριστώ για τα άρθρα σου που εμε βοηθάνε στην είς βάθος κατανόηση των γεγονότων στην Ελλάδα. Μήμπως μπορείς να διευκρινίσεις το 5. Έχω καταλάβει σε γενικές γραμμές την υπόθεση του Βατοπεδίου αλλά δεν καταλαβαίνω το γεγονός που περιγράφεις.

Άτακτος Λόγος είπε...

Κωνσταντίνε γεια σου.

Ως προς το σημείο 5 αυτό που έγινε ήταν το εξής:
Με απόφαση του Πρωθυπουργού, η Βουλή διέκοψε τις εργασίες της πέντε ολόκληρες εβδομάδες πριν από τις Ευρωεκλογές, Παρασκευή στις 09.00 το βράδυ, κι ενώ τη Δευτέρα επρόκειτο να γίνει ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Σημειωτέον ότι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά να διακόπτει η Βουλή τις εργασίες της για περισσότερο από ένα μήνα. Γι αυτό και το καλοκαίρι λειτουργούν τμήματα διακοπών.

Γιάννης Χρυσοβέργης

Alexandros Raskolnick είπε...

Kαι μόνη η ενασχόληση με τον κ. Κ. Καραμανλή είναι σπατάλη φαιάς ουσίας...

Άτακτος Λόγος είπε...

Το ακόλουθο σχόλιο προέρχεται από το μέλος του ΣΥΝ και υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου στο Δήμο Αθηναίων Νάσο Θεοδωρίδη.

«Θλιβερή κατάντια για το Γιώργο Παπανδρέου.
Αυτό εξηγεί απόλυτα την επιλογή του Πάγκαλου ως αντιπροέδρου.
Μετέχουν στην ίδια αθλιότητα.»

Νομίζω ότι δεν επιδέχεται απάντηση.

Γιάννης Χρυσοβέργης

Άτακτος Λόγος είπε...

Προς Ishkandar

Κι εγώ έτσι νόμιζα. Κι έμεινα εμβρόντητος από την κοκκορομαχία για το αν η επίμαχη φράση ειπώθηκε από τον Καραμανλή ή από τον Παπανδρέου.

αλλά και από την απουσία ενασχόλησης με το περιεχόμενο της φράσης.

Γιάννης Χρυσοβέργης