Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΜΠΑΝΑΝΙΑ Νο 2: ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ - ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1

Η διεξαγωγή ανακρίσεων σε βάρος ενός πολιτικου  με την κατηγορία της «παραβίασης απορρήτων της Πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος», έχει πάντα οσμή παρακρατικής συνωμοσίας, ιδίως όταν χαρακτηρίζονται «απόρρητα έγγραφα» τα ΦΕΚ.
Για το λόγο αυτό η διενέργεια έρευνας σε βάρος του Μιχάλη Καρχιμάκη με την παραπάνω κατηγορία και ο ορισμός εγγύησης 1 εκ. ευρώ για τη μη προφυλάκισή του, έχουν άρωμα απόπειρας πολιτικής και φυσικής εξόντωσης με δράστες παρακρατικούς μηχανισμούς.
Αλλά είπαμε, στη μπανανία της Ελλάδας όλο και περισσότεροι πιστεύουν πως ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. Χρέος μας είναι να τους δείξουμε ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ.

Ως πολιτικός της κυβερνώσας πλειοψηφίας ο Μιχάλης Καρχιμάκης έχει κριθεί, πιθανόν και αμετάκλητα, από το εκλογικό σώμα για την στήριξη που παρέσχε στην πολιτική των Μνημονίων,  η οποία, πίσω από το προπέτασμα καπνού κάποιων - αναγκαίων σε πολλές περιπτώσεις - μεταρρυθμίσεων, μεθόδευσε την οικονομική εξαθλίωση της πλειοψηφίας του ελληνικού πληθυσμού.
Ως αντιπολιτευόμενος πολιτικός ο Μιχάλης Καρχιμάκης είχε αναδειχθεί σε εφιάλτη της κυβέρνησης Καραμανλή. Είχε πρωταγωνιστήσει στην ανάδειξη των ουκ ολίγων σκανδάλων της Καραμανλικής πενταετίας. Πολλές φορές με ελάχιστη, ή και χωρίς τη στήριξη του κόμματός του, το οποίο είτε δεν ήθελε, είτε δε μπορούσε να καταλάβει τη σοβαρότητα των σκανδάλων που έφερνε στη Βουλή.
Μεταξύ όλων αυτών είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποκάλυψη του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου και στην αποκάλυψη της ελλιπούς συντήρησης και τα τεχνικά προβλήματα των ελικοπτέρων Σινούκ, σε ένα από τα οποία επέβαινε, όταν χάθηκε μεταβαίνοντας στο Άγιο Όρος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας το 2005.
Η δίωξη κατά του Μιχάλη Καρχιμάκη βασίζεται σε έγγραφο υπαλλήλου της ΕΥΠ στις 11.04.2013 προς το διοικητή της υπηρεσίας, στο οποίο καταγγέλλεται ο τ. υπουργός ότι ελάμβανε απόρρητα έγγραφα. Ακολούθησε έρευνα από κλιμάκιο της ΕΥΠ στο σπίτι του και στο γραφείο του, όπου κατασχέθηκαν «απόρρητα έγγραφα», τα οποία αφορούσαν τις πιο πάνω υποθέσεις. Η καταγγέλλουσα στο έγγραφο κάνει λόγο για «ανηλεή και απάνθρωπο διωγμό» που υπέστησαν συνάδελφοί της «από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και τα ανδρείκελά του στο υπουργείο και την υπηρεσία». Μεταξύ των «συναδέλφων» της που υπέστησαν «ανηλεή και απάνθρωπο διωγμό» είναι και ο υπόδικος για κακουργηματικές πράξεις Κώστας Αγγελάκης.
Ας δούμε όμως ποιος είναι ο Κώστας Αγγελάκης. 
Σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο στις 24 Ιουνίου 2010 ο εισαγγελέας Δ. Πέρρος και δημοσίευσε η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο Κ. Αγγελάκης   «από τον Νοέμβριο του 2009 έως και τον Απρίλιο του 2010 πέτυχε να περιέλθουν παράνομα στην κατοχή του απόρρητα έγγραφα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει και να τα διαβιβάσει σε άλλους». Κατόπιν τούτου ο εισαγγελέας του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα διότι «από τα στοιχεία της δικογραφίας πιθανολογείται σοβαρά η βασιμότητα της κατηγορίας». Για το δημοσίευμα αυτό, αλλά και για άλλα που αφορούσαν το πρόσωπό του, ο Κ. Αγγελάκης μήνυσε την εν λόγω εφημερίδα με κύριο μάρτυρα υπέρ του τον, επί κυβέρνησης Καραμανλή διοικητή της ΕΥΠ Ιωάννη Κοραντή, και μετέπειτα βουλευτής του ΛΑΟΣ.
Στις 21 Φεβρουαρίου 2014 το ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ αναφέρει ότι σε βάρος του πρώην διευθυντή κατασκοπείας της ΕΥΠ Κώστα Αγγελάκη και του συνεργάτη του Σοφοκλή Κουκουλίτσιου ασκήθηκε δίωξη για ηθική αυτουργία στην υπόθεση των πλαστών αποδείξεων αμοιβής του Κώστα Βαξεβάνη από την ΕΥΠ, αλλά και για την ανεπιτυχή ενέδρα που του είχαν στήσει στις 9 Σεπτεμβρίου 2012 πέντε άγνωστοι έξω από το σπίτι του.
Προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι ενώ η κατηγορούμενη τ. υπάλληλος της ΕΥΠ που υποτίθεται πως έδωσε τα «απόρρητα έγγραφα» στο  Μιχάλη Καρχιμάκη - κατηγορία την οποία αρνείται - αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανένα περιοριστικό όρο, ενώ ο τ. υπουργός, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία, καλείται να πληρώσει 1 εκ. ευρώ.
Προκαλεί προβληματισμό το ότι ο ανακριτής υιοθέτησε τόσο αβασάνιστα την κατηγορία περί «παραβίασης απορρήτων της Πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος», όταν το 2007 ο τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε απαντήσει στην επερώτηση του Καρχιμάκη (για τα Σινούκ) χωρίς να θεωρήσει πως υπήρχε παραβίαση απορρήτου.
Προκαλεί υποψίες το γεγονός ότι η ανακοίνωση της απόφασης του ανακριτή έτυχε λακωνικών ανακοινώσεων στα επίσημα ΜΜΕ (εξαίρεση το ΕΘΝΟΣ) ενώ τυχόν εκτενέστερες αναφορές στο θέμα ανακατεύονται με την υπόθεση των υποκλοπών του 2004-2005 και το παραμύθι περί «απόπειρας δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή», το οποίο διερευνά ο ίδιος ανακριτής της υπόθεσης Καρχιμάκη.
Το γεγονός ότι ο Μιχάλης Καρχιμάκης  κατηγορείται για «παραβίαση απορρήτων της Πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος» από ανθρώπους που είναι υπόδικοι για κακουργηματικές πράξεις με δυσώδη οσμή παρακρατικής δράσης κάνει την υπόθεσή του υπόθεση  όλων μας. 
Οφείλουμε να τον υπερασπιστούμε όχι για τις πολιτικές του απόψεις αλλά διότι διώκεται για ενοχλητική προς την τότε κυβέρνηση κοινοβουλευτική δραστηριότητα.
Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να μιλάμε ελεύθερα, οφείλουμε να αποτρέψουμε τα σχέδιά τους.

Γιάννης Χρυσοβέργης 


 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: