Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Η «ΜΑΓΚΙΑ» ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ


Πλήθος Υδραίων επιτέθηκε σε συνεργείο του ΣΔΟΕ που συνέλαβε επιχειρηματία του νησιού, πολιόρκησε όλη τη νύχτα το αστυνομικό τμήμα του νησιού και προπηλάκισε το πλήρωμα του δελφινιού που είχε μεταφέρει στο νησί, μαζί με πολλούς τουρίστες, το συνεργείο των εφοριακών.
Στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, με τους μισθούς των 500 ευρώ και τους 1,2 εκατομμύρια ανέργους πολλοί θεωρούν ακόμα την ανομία μαγκιά.
Είναι οι ίδιοι που βρίζουν τους «διεφθαρμένους» πολιτικούς, που θεωρούν πως την εγκληματικότητα τη φέρνουν οι «λαθρομετανάστες», που ονειρεύονται «έναν Παπαδοπουλο για να βάλει τάξη στο μπουρδέλο». 
Η μόνη μας άμυνα απέναντί τους είναι να απαιτούμε ακόμα και για ένα σπιρτόκουτο θεωρημένη απόδειξη κι αν αρνηθούν να μην ξαναπηγαίνουμε στα μαγαζιά τους.

Δεν πρόκειται για το πρώτο κρούσμα επίθεσης κατοίκων τουριστικής περιοχής γιατί «είχε το θράσος» να θέλει να ελέγξει τα βιβλία των επιχειρηματιών της περιοχής. Ήδη στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, σε μια επίσκεψη κλιμακίου του ΣΔΟΕ στην Κάλυμνο, οι ντόπιοι καταστηματάρχες δήλωσαν «τεμπέληδες» κι έκλεισαν δευτεριάτικα όλα τα καταστήματα του νησιού. 
Το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έφυγε άπραγο. Κι επιπλέον, οι, κατά τα λοιπά, καλοί πατριώτες Καλύμνιοι, που μερικά χρόνια πριν παραλίγο να προκαλέσουν ελληνοτουρκική πολεμική σύρραξη διότι ο τότε δήμαρχός τους, αντί να ασκεί τα καθήκοντά του, έτρεχε σε βραχονησίδες κι ύψωνε ελληνικές σημαίες σε σκουπόξυλα, διαμήνυσαν στην πολιτική ηγεσία της χώρας,  ότι «δε θα επιτρέψουν να πατήσει εφοριακός το πόδι του στο νησί τους». Και τους πέρασε. 
Στις αρχές της άνοιξης του 2011 κλιμάκιο του ΣΔΟΕ επισκέφθηκε το Ληξούρι της Κεφαλονιάς. Και οι έμποροι της πόλης θεώρησαν σκόπιμο να κάνουν ένα βήμα παραπέρα. Όχι μόνο δεν επέτρεψαν το φορολογικό έλεγχο αλλά ξυλοκόπησαν τα μέλη του κλιμακίου και τους μετέφεραν, διαπομπεύουντάς τους στο πλοίο που τους είχε φέρει από την Πάτρα. Και πάλι τους πέρασε.
Κατά το χθεσινό κρούσμα στην Ύδρα, οι «καλοί πατριώτες», όχι μόνο πολιόρκησαν το Αστυνομικό τμήμα όλη τη νύχτα, όχι μόνο διέκοψαν την ηλεκτροδότηση του αστυνομικού τμήματος, αλλά προπηλάκισαν και το πλήρωμα του Δελφινού που, μεταξύ πλήθους τουριστών, είχε μεταφέρει και το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ. Για να μπορέσει δε να αποχωρήσει από το νησί το κλιμάκιο, μαζί με τον συλληφθέντα, χρειάστηκε να αποσταλεί δύναμη των ΜΑΤ στο νησί.
Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε αν ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, θα ασκήσει, όπως οφείλει, διώξεις σε βάρος  των «καλών πατριωτών», ή αν θα επιστρατευτούν οι βουλευτές της Α' Πειραιώς της ΝΔ  - το νησί είναι γαλάζιο προπύργιο -  και ποιος ξέρει και ποιών άλλων κομμάτων, για να μην επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις σε αυτούς που έκαναν κουρελόχαρτο την έννοια της «έννομης τάξης».
Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν τη Δευτέρα, ένα άλλο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, συνοδευόμενο από επαρκή για την προστασία του αστυνομική δύναμη, θα καταπλεύσει στο νησί για να συνεχίσει τους ελέγχους των επιχειρηματιών ή αν, θα περάσει και πάλι ο τσαμπουκάς της μικρομεσαίας μαφίας των φοροφυγάδων.
Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν η πλοιοκτήτρια του Δελφινού εταιρεία θα υλοποιήσει την απειλή της να διακόψει, για λόγους ασφαλείας των πληρωμάτων της, τα δρομολόγια προς την Ύδρα, έστω μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ή αν θα «υποκύψει» στις πιέσεις των βουλευτών και πολιτευτών της Α' Πειραιώς.
Αν όλα αυτά δε συμβούν η μόνη άμυνα που απομένει σε όσους πληρώνουμε τους φόρους μας, γιατί τους παρακρατούν αυτόματα από τους μισθούς μας ή από τα δελτία παροχής υπηρεσιών με τα οποία αμειβόμαστε, και οι οποίοι υποχρεωνόμαστε να πληρώνουμε κάθε χρόνο και πιο πολλούς φόρους εξ αιτίας αυτών των «καλών πατριωτών» είναι να μποϊκοτάρουμε για καιρό το νησί της Ύδρας. Εμείς μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς τους «καλούς πατριώτες». Αυτοί δε μπορούν να ζήσουν χωρίς εμάς. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, την κοινωνία μας.

Γιάννης Χρυσοβέργης

Δεν υπάρχουν σχόλια: