Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΦΤΑΝΕΙ: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

Πόσο διαχρονικό φαντάζει σήμερα ένα σύνθημα που αποτυπώθηκε στους τοίχους της πλατείας Εξαρχείων την δεκαετία του 80.
‘‘ Ο καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση του ανθρώπου απ’ τον άνθρωπο, σοσιαλισμός είναι ακριβώς το αντίθετο’’
Το λερό φαινόμενο του σοσιαλισμού στη χώρα μας για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, ακούει στ’ όνομα του ΠΑΣΟΚ.
Ένα κόμμα κίβδηλο και ιδεολογικά ενδεές, που έχει για αρχηγό του έναν προδότη πατριδέμπορο, που υπακούει πειθήνια στα κελεύσματα της ολιγαρχίας του κεφαλαίου.
‘‘ Μπροστά πηγαίνει ο αρχηγός και πίσω του οι σκύλοι ’’
Άλλο ένα – τραγούδι αυτή τη φορά – εξίσου διαχρονικό , που κι’ αυτό αποτυπώνει τον φαυλοκρατούμενο εσμό της Υπουργικής Πασοκαρίας, που το παίζουν θεράποντες της πολιτικής ζωής συνθηκολογώντας και με τον διάβολο ακόμα προκειμένου να απολαμβάνουν τα Υπουργικά οφίκια.
Όλοι αυτοί, οι σφουγκοκωλάριοι της πολιτικής που λερώνουν το πολιτικό σύστημα, έχουν καταφέρει σε λίγους μόλις μήνες να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω επιβάλλοντας - με ληστρικό τρόπο - την πιο αντιλαϊκή πολιτική που επέβαλλε ποτέ κυβέρνηση στην χώρα αυτή.
Η πολιτική αγυρτεία τους έχει το θράσος να προσπαθούν με αλχημίστικες μεθόδους να πείσουν τους πολίτες ότι, μειώνουμε τις συντάξεις για να μην βρεθούμε στην δύσκολη θέση να τις μειώσουμε, κόβουμε τους μισθούς για να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να τους κόψουμε, απολύουμε υπαλλήλους για να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και πολλά άλλα τέτοια Πασοκ-ικά ανοσιουργήματα.
Τα περιθώρια στενεύουν και καθώς δείχνουν τα πράγματα εάν δεν αντιδράσουμε άμεσα το μέλλον προβλέπετε μεσίστιο, γιατί ο μεγαλοκατεργάρης σοσιαλιστής Πρωθυπουργός μας , μας χόρτασε με, ‘‘ Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ’’ προκειμένου να μας εξαπατήσει και να υποθηκεύσει στα Αφεντικά του το μέλλον , όχι μόνο το δικό μας , αλλά και των παιδιών μας.
Ο δυσλεκτικός Πρωθυπουργός μας φυσικά , προσπαθεί να μας πείσει με ανόητα φληναφήματα και ηχηρούς λαϊκισμούς ότι το κράτος, εκτός απ’ τις προϋποθέσεις που δημιουργεί για την στήριξη των επιχειρήσεων, κόπτεται για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Η απάντηση στην προκλητικότητα και στο κρεσέντο υποκρισίας του Πρωθυπουργού είναι, αφού σκέπτεστε να στηρίξετε τις επιχειρήσεις ( των πλουσίων ) γιατί δεν σκέπτεστε να βοηθήσετε και τους φτωχούς.
( Προφανώς, την πράξη αυτή ο Γιωργάκης , ή την θεωρεί ήσσονος σημασίας, ή την έχει αφήσει στους φιλανθρώπους. )
Πάρα ταύτα , ξεπερνώντας κάθε όριο υποκρισίας ο Γιωργάκης, - ως πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς αυτή τη φορά - σουλατσάρει ανα τον πλανήτη επιπλήττοντας την αντιλαϊκή πολιτική λιτότητας που εφαρμόζουν συντηρητικές κυβερνήσεις, μιλώντας για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.
Η ακαταλαβίστικη διπλωματική δηλωσία του Κυρίου Παπανδρέου όταν ασκεί το ρόλο του προέδρου της σοσιαλίστε κομπανίας και η αντιστρόφως ανάλογη συμπεριφορά του ως Πρωθυπουργός κάνοντας κομπρεμί δείχνει, ή ότι είναι δωσίλογος, ή ότι δεν φτουράει . ( κατά την γνώμη μου και τα δύο )
Πριν λοιπόν μας τυλίξουν σ’ ένα φαιό χιτώνα οικονομικής εξαθλίωσης και κοινωνικής παρακμής, η απάντηση που πρέπει να δώσουμε στον δωσίλογο και συνεργάτη των αρχιμαφιόζων του ΔΝΤ είναι, ότι δεν είμαστε μόνοι μας , είμαστε περισσότεροι από δαύτους , είμαστε παντού.
Έχουμε πλέον καταλάβει ότι το προπέτασμα καπνού και το νοθευμένο άρωμα σοσιαλισμού που μας παρουσιάζουν, δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα καλά λιφταρισμένο ιμπεριαλιστικό προτσέστο.
Όμως , παρότι η συμμορία των σοσιαλιστών μας οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία και η κλεψύδρα του χρόνου λειτουργεί σε βάρος μας , υπάρχει ακόμα ελπίδα. Χρειαζόμαστε όμως την ‘‘ Αλογόμυγα του Σωκράτη ’’ για να αφυπνιστούμε απ’ τον νήδυμο ύπνο της αποβλάκωσης και του συμβιβασμού και να απαντήσουμε στον Κύριο Πρωθυπουργό μ’ ένα στοίχο του Καρυωτάκη.
<< Α! Κύριε Μαλακα-ση ποιος τελευταίος θα γελάσει.>>
Χαράλαμπος Κουκάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: