Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Το ερμαφρόδιτο ΠΑΣΟΚ και ο κακός Λύκος

Δεν θα επιλέξω σήμερα να γράψω για τα νέα μέτρα που επέβαλε το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ του Κου Παπανδρέου,γιατί,είτε λίγο, είτε πολύ, τα γνωρίζουμε όλοι μας, αφού μας είχαν προετοιμάσει τί μας περιμένε , απ΄τις προηγούμενες ημέρες.

Θα ασχοληθώ περισσότερο με την εμονή ΄΄κάποιων΄΄ να συνεχίσουν να επιτίθοντε στό ΚΚΕ, λες και ευθύνεται αυτό, για το καχεκτικό κατεστημένο των τελευταίων 30 ετών.

Λες και φταίει αυτό, για τις σαρωτικές αλλαγές στη κοινωνική ασφάλιση και συνταξιοδότηση.

Λες και φταίει αυτό, για την αλλότρια συμπεριφορά των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια μειώνουν ουσιαστικά τις κοινωνικές παροχές για την υγεία και την παιδία.

Λες και φταίει αυτό, για τα χαλκευμένα οικονομικά στοιχεία που έστελναν όλα αυτά τα χρόνια ( παρουσιάζοντας μια ευημερούσα Ελλάδα) οι κυβερνήσεις του διπολικού συρφετού.

Ο αφορισμός ,λοιπόν, απέναντι στό ΚΚΕ μου θυμίζει το μυθιστόριμα του Φριντριχ Ντίρενματ '' ο δικαστής και ο δήμιός του'' που στην παραδοξολογία του ο δικαστής έλεγε ''Αφού δεν μπορώ να σε καταδικάσω για κάτι που έχεις κάνει, θα σε καταδικάσω για κάτι που δεν έχεις κάνει''.

Κατά τ' αλλα η κυβέρνηση του Κου Παπανδρέου μας παρουσιάζει ως ανάγκη, τα μέτρα που μας επιβάλουν οι εταίροι μας στη Ε.Ε , χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα, τις γνωστές παλιομοδίτικες παραλυτικές μεθόδους , περί χρεοκοπίας. Αυτό φυσικά που καταφέρνει να κάνει πάντα το ΠΑΣΟΚ, είναι οτι μπορεί να μετετρέπει τον αξιακό πυρήνα του, ανάλλογα με τα αλλότρια συμφέροντά του και απο κόμα διαμαρτυρίας προεκλογικά ( σας θυμίζω τα συνθήματα του μπαμπά Ανδρέα ''ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο'') να μεταλλάσσεται σε κόμα εξουσίας, συντασσόμενο απόλυτα με την Ε.Ε ,την οποία έχουμε διορίσει φύλακα της νομιμότητας και της τάξης στη χώρα μας...



Χαραλαμπος Κουκακης

2 σχόλια:

Άτακτος Λόγος είπε...

Χαράλαμπε νομίζω ότι πρέπει να βάλουμε τασ πράγματα στη θέση τους.
Κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι για όλα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα τα τελευτασία 35 χρόνια φταίει το ΚΚΕ.
Φταίει όμως για πολύ συγκεκριμένα πράγματα.
Φταίει γιατί μιλάει για Δημόσια Παιδεία, αλλά επιφανήστελέχη του, αρχής γενομένης της γ.γ., στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία.
Φταίει γιατί επέλεξε να κάνει μπίζνες με ένα από τα δυο κόμματα εξουσίας (Να σου θυμίσω την αγορά του κτιρίου της Ασφάλειας στη Μπουμπουλίνας επί κυβέςρνησης Τζανετάκη σε υπολειμματική αξία και τη μεταπώλησή του στο Υπουργείο Πολιτισμού στην εμπορική του αξία, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να σου θυμίσω ακόμα την εκρεμούσα υπόθεση της πώλησης της ΓΕΡΜΑΝΟΣ στην COSMOTE σε αξία κατά πολύ μεγαλύτερη της χρηματιστηριακής της αξίας.)
Φταίει γιατί αρνήθηκε να καταγγείλει το πολιτικό παιγνίδι της ΝΔ με την Εκκλησία στο θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες και γιατί επιπλέον, αντί να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία για τον πλήρη διαχωρισμό του Κράτους από την Εκκλησία, διέγραψε τα μέλη του Π.Γ. του που πρότειναν κάτι τέτοιο.
Φταίει γιατί τις τελευταίες εβδομάδες, χέρι - χέρι με τον Καρατζαφέρη κάνει εκστρατεία κατά υποτιθέμενων εχθρών που δεν κατονομάζονται και «απεργάζονται δεινά κατά της Ελλάδας στο Αιγαίο». Βάζοντας το διεθνισμό στο χρονμοντούλαπο στης ιστορίας, ακριβώς σε μια εποχή που έπρεπε να κάνει εκστρρατεία υπέρ της άμεσης μείωσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων του ελληνικού Κράτους.
Φταίει γιατί αρνείται πεισματικά τη συνεργασία με οποιονδήποτε δεν αποδέχεται την κομματική του ηγεμονία.
Φταίει γιατί υπερμαύνεται μιας απόλυτα Κρατικής Οικονομίας θεωρώντας την κρατικοποίηση των πάντων πανάκεια.
Φταίει γιατι - κι αυτό το ξέρω από μαρτυρίες ανθρώπων που τους εμπιστεύομαι - την ίδια στιγμή που υπεραμύνεται -ορθώς - των δικαιωμάτων των μεταναστών στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ χρησιμοποιεί δεκάδες μεταναστών χωρίς άδειες παραμονής και φυσικά χωρίς να καταβάλει τις αναλογούσες εισφορές στ ασφαλισιτικά ταμεία

Γιάννης Χρυσοβέργης

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη μου, στα μάτια ενός αριστερού που ζει στη χώρα μας, όλα αυτά που περιγράφεις είναι πολύ λίγα μπροστά σε αυτά που έχει να καταλογίσει στα δύο μεγάλα κόμματα που κυβερνούν και φυσικά ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ. Άρα...
Με το ΚΚΕ άλλο είναι το πρόβλημα.
Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα είναι ιδεολογικό και κατ' επέκταση πολιτικό.
Το υπαινίσεται στο τέλος, στα περί κρατικής οικονομίας...

Κατά τη γνώμη μου το ΚΚΕ διατηρεί μια πολύ μεγαλύτερη ιδεολογική επιρροή - σε σχέση με το εκλογικό του ποσοστό - στη χώρα μας κι αυτό είναι θέμα μιας μεγάλης έρευνας κοινωνιολογικού χαρακτήρα.

Όσον αφορά τα όσα γράφει ο Μπάμπης, έχω να παρατηρήσω το εξής:
Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα εξουσίας, φυσικά και μεταλάσσεται με το πέρασμα του χρόνου... Άλλο είναι το ποια κριτική κάνουμε σ' αυτή τη μετάλλαξη, κάθε φορά...
Εξ άλλου κι εγώ έχω τη διάθεση να κάνω μπόλικη κριτική στην παρούσα "εκδοχή" του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είναι η ώρα...
Κώστας