Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ



Σήμερα, ένας φουσκωμένος διάνος ανακοίνωσε ότι η ΕΡΤ κλείνει κι ότι όλο το προσωπικό της απολύεται. Αυτό μεταξύ άλλων σημαίνει:
1.       Τη διάλυση της αξιολογότατης Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Είχα την τύχη να την έχω ακούσει πολλές φορές σε συναυλίες και πάντα με είχε γοητεύσει. 
2.       Τη διάλυση της άλλης ορχήστρας της ΕΡΤ, των Μουσικών Συνόλων, με εξ ίσου αξιόλογη παρουσία. 
3.       Δε θα ξαναπροβληθούν μια σειρά αξιολογότατες  εκπομπές πολιτιστικού περιεχομένου της ΕΤ1 (δεν αναφέρω τα ντοκιμαντέρ γιατί κάποιος μπορεί να μου πει πως τέτοια δείχνει κι o SKAI) 
4.       Την κατάργηση των μοναδικών δελτίων ειδήσεων που, μπορεί μεν να λιβανίζανε την κυβέρνηση, έδιναν πάντα όμως  το λόγο  σε όλο το κοινοβουλευτικό φάσμα και, σε κάθε περίπτωση, αν εξαιρέσει κανείς τη διαστροφή να παίζει πρώτη είδηση πάντα ο πρωθυπουργός, ακόμα και για να μας πούνε ότι πήγε για τσίσα του, πάλι καλύτερο ήταν από τα δελτία των τηλεαστέρων που με ύφος εκατό καρδιναλίων δίκαζαν τους πάντες και τα πάντα (άραγε τυχαίο είναι ότι πολλοί από αυτούς υπήρξαν αποτυχημένοι φοιτητές της Νομικής;)

Όλα αυτά δε θα τα ξαναδούμε, εκτός κι αν υπάρξει επαρκής κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ανατρέψει τη συμμαχία  Σαμαρά – Χρυσής  Αυγής στη Βουλή.

Αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα ύπαρξης της ΕΡΤ στους δρόμους.  Αν τη σώσουμε τότε επιβάλλεται να αρχίσουμε να συζητάμε πώς θα τη βελτιώσουμε

Γιάννης Χρυσοβέργης

Υ.Γ. Από σήμερα η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, πιθανώς και στον κόσμο, χωρίς Δημόσια Τηλεόραση

3 σχόλια:

Konstantinos είπε...

Από ότι κατάλαβα πρόκειται να επανιδρυθει.. Το αρχείο θα είναι διάθεσιμο, θα κοστίζει το 1/3 και θα έχει το 1/7 των υπαλλήλων και θα παραμείνει δημόσια. Καλά ακούγονται αυτά, βέβαια καλύτερα θα ήταν να είχαν ξεκινήσει ήδη με τον οργανισμο που θα αντικαταστησει την ΕΡΤ και να έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ( το οποίο μπορεί να υπάρχει, δεν έψαξα) αλλά τουλάχιστον κάτι κάνουν. Ελπίζω μην αργήσουν στην αντικατάσταση γιατί θα μου λείψει το να βλέπω τα νέα που και που από το YouTube. Με ανησυχεί λίγο το ότι δεν ανέφεραν το τι θα γίνει με την πρόσβαση από το εξωτερικό αλλά ελπίζω θα λυθεί. Δεν νομίζεις ότι είναι καλή λύση για να εξοικονόμηθουν χρήματα και θέσεις του δημοσίου για να χρησιμοποιηθούν όπου χρειάζονται περισσότερο ( πχ. στην υγεία); Επίσης δεν είναι άδικο να πληρώνει κανείς την ΕΡΤ μέσω του λογαριασμού ρεύματος; Ισως να είναι πιο δίκαιο να πληρώνεται από την φορολογία που είναι ανάλογη του εισοδήματος.

Άτακτος Λόγος είπε...

Κωνσταντίνε μόλις τελείωσα την ανάγνωση του σχεδίου νόμου που προτείνει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ (έτσι θα ανομάζεται) θα διορίζεται από τον Υπουργό τον υπεύθυνο για τα ΜΜΕ. Αυτό το συμβούλιο, το διορισμένο από τον υπουργό - και όχι από κάποια επιτροπή της Βουλής - ορίζει τα μέλη του ΔΣ και το Διευθύνοντα Σύμβουλο.
Επίσης δεν αναφέρεται μια λέξη για τα κριτήρια πρόσληψης του προσωπικού.
Τέλος, δεν υπάρχει πρόβλεψη για την καταβολή των αποζημιώσεων των απολυμένων εργαζομένων.
Σήμερα ο Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι «θα εισπράξουν σε "σύντομο" χρονικό διάστημα τις αποζημιώσεις τους», χωρίς κανένα προσδιορισμό του «σύντομα». Αυτά για αρχή.

Γιάννης Χρυσοβέργης

Michael F είπε...

Είναι ανάξιο σχολιασμού ο τρόπος που δρά η κυβέρνηση. Όταν χάνουν την εργασία τους συνάνθρωποι μας που δεν βολεύτηκαν σε μια καρέκλα, είναι θλιβερό. Όμως όταν οι κηφήνες διαμόρφωσαν τις κακές λειτουργίες και τις σπατάλες, κανείς δεν έδρασε. Η εξαγγελία έγινε απο τον Μόσιαλο (ΠΑΣΟΚ) και ήταν θέμα χρόνου να βρούν την δικαιολογία για τον θάνατο της ΕΡΤ. Επίμονα ρωτούσα δημοσιογράφους της ΕΡΤ για 300 ευρώ που έπερναν στελέχη για καφέδες, για υπερκοστολογήσεις, και ουδέποτε παραδέχθηκαν κάτι στραβό. Την ώρα που έκλειναν τα κανάλια η κ. Στάη "ομολόγησε" πως πρέπει να γίνουν αλλαγές κτλ. Δεν συμφωνώ με τις εξελίξεις, αλλά ταυτόχρονα στον τόπο μου το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου Κρήτης, δεν έχει ούτε γάζες. Στηρίζεται στις δωρεές των ομογενών που στέλνουν αναλώσιμα. Για μένα είναι ταυτόσημη η εκτέλεση των κοινωνικών παροχών, και τώρα που σίγησαν όλα τα ΜΜΕ φοβάμαι πως παίζονται πολύ χειρότερα απ'ότι φανταζόμαστε. Καλή δύναμη σε όλους μας.