ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1ο:
Πολιτικό συμπέρασμα: Το «εκβιαστικό δίλημμα» Παπανδρέου έπιασε και έτσι, η περίφημη «αντεπανάσταση» κατά του μνημονίου, που θα ξεκινούσε την επαύριον των εκλογών, έμεινε από καύσιμα…
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2ο:
Αυτοδιοικητικό συμπέρασμα: Ο λαός προτίμησε άφθαρτους ανθρώπους, που λίγη σχέση ή και καμία έχουν με τους κομματικούς μηχανισμούς, που φέρνουν κάτι καινούριο στο προσκήνιο, όπως ο Μπουτάρης, ο Καμίνης, ο Σγουρός (παρόλο που είναι 8 χρόνια νομάρχης, δεν είναι φορτισμένος ως κομματικό στέλεχος), ο Δημαράς στην Πάτρα και άλλοι πολλοί.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 3ο:
Κοινωνιολογικό συμπέρασμα: Πολλοί δεν πήγαν να ψηφίσουν, γιατί τάχα μου το πολιτικό σύστημα δεν τους κάνει. Προσωπικά πιστεύω ότι πρόκειται για απολίτικη και χυδαία συμπεριφορά που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σεβόμαστε.
Δεν μιλώ γι αυτούς που μπορούν να θεωρούν τις εκλογές ως ένα "αστικό πανηγυράκι" ή μια "ενοχλητική υπερβολή", γιατί εδώ η στάση αυτή είναι βαθύτατα ιδεολογική και φυσικά διαφέρει.
Μιλώ για αυτούς που περιχαρείς δήλωναν στα κανάλια ότι "έχουμε άλλα, καλύτερα πράγματα να κάνουμε, από το να πάμε να ψηφίσουμε"...
Εδώ θα πρέπει να ξεχωρίσουμε αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν γιατί απλούστατα βαρέθηκαν ή και δεν τους ενδιέφερε το όλο ζήτημα (η απολίτικη συμπεριφορά), από αυτούς που απείχαν διότι δεν είχαν να... κερδίσουν κάτι... (χυδαία συμπεριφορά).
Τώρα που τα μεγάλα κόμματα δεν μπορούν να υπόσχονται ρουσφέτια και άλλα παρόμοια αντίδωρα στους ψηφοφόρους, οι ρέκτες αυτού του χυδαίου δικομματισμού έμειναν στα σπίτια τους.
(Σημείωση: Πολύ καλά έκαναν και να μείνουν εσαεί εκεί…)
Κ.Λ.
Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
5 σχόλια:
Συμφωνώ κατά βάση με τις επισημάνσεις σου, θα ήθελα μόνο να ακούσω κάποιο σχόλιο για την αυξημένη αποχή στην Αθήνα. Δεν νομίζω πως θα πρέπει να ερμηνευτεί ως "χυδαία" απολιτική στάση, αλλά στη βάση του ότι ειδικά η πρωτεύουσα δοκιμάζεται ιδιαίτερα σκληρά, τον τελευταίο καιρό, από την κρίση και πολύς κόσμος δεν βλέπει φως στο τούνελ "από κανέναν κερατά", για να χρησιμοποιήσω μια κλασσική φράση απαξίωσης των πολιτικών.
Γιώργος
Ως Λάκων, με λίγα και σταράτα λόγια ανέφερες τα σημαντικότερα.
Γιάννης Χρυσοβέργης
Γιώργο
Πιστεύω ότι στην Αθήνα η αποχή έχει πολλές επί μέρους "δεξαμενές".
Πρώτη και καλύτερη το ότι οι σχεδόν μισοί από το σύνολο των ψηφοφόρων δεν κατοικούν στην Αθήνα και φυσικά βαρέθηκαν να τρέχουν για ψήφο.
Δεύτερον αυτοί που ακριβώς ανέφερες. Οι άνθρωποι που έχουν απογοητευτεί από την κατάσταση της πόλης και από την ανικανότητα όσων ασχολούνται με αυτήν.
Ελπιδοφόρο το ότι έχουν εμφανιστεί ομάδες νέων (όπως οι Atenistas) που θέλουν να έχουν δραστηριότητα στην πόλη.
Κ.Λ.
Κώστα, είναι γεγονός οτι οι νέοι και οι άφθαρτοι είχαν την τιμητική τους, γιατί ο ψηφοφόρος έχει βαρεθεί όχι μόνο τους μαθουσάλες της πιλιτικής, αλλά και τους απόγονούς τους( Μ Βαρβιτσιώτης Δήμος Γλυφάδας)
Όμως, όσον αφορά τα περι υπέρτατου κεκτημένου της ψήφου, είναι κατα΄την γνώμη μου εξουσιαστικές παπάρες.
Για ποιό λόγο λοιπόν η άρνηση ψήφου να καταγράφεται σαν απολίτικη και χυδαία συμπεριφορά και όχι σαν ελεύθερη έκφραση, μιά έκφραση που βαρέθηκε να πειθαρχεί.
Χαράλαμπος.
Χαράλαμπε, το λέω πιο πάνω:
Αν κάποιος δεν ψηφίζει για ιδεολογικούς λόγους, δεκτό.
Αν όμως συμμετέχει ολοψύχως σε κάθε είδους κοινωνικό - πολιτικό - οικονομικό θεσμό και μετά απέχει, γιατί τάχα μου δεν του γουστάρει το πολιτικό σύστημα, το οποίο ο ίδιος διαμορφώνει και συντηρεί, τότε αυτή ακριβώς η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη.
Κ.Λ.
Δημοσίευση σχολίου